(Video) Luda planeta: Uragan Ophelia u Engleskoj uzrokovao crveno Sunce, Irskim ulicama plivaju morski psi?!

Posljedice uragana Ophelie manifestirale su se na neobične načine u Velikoj Britaniji i Irskoj


Uragan Ophelia udario je u Irsku i dio Velike Britanije. Dok se u nekim dijelovima osjetio tek u vidu malo snažnijeg vjetra, u nekim je dijelovima izazvao pravu pomotnju, nabujale vode, pa i crveno Sunce. Naime, stanovnici Velike Britanije iznenadili su se kada su u ponedjeljak ugledali tamno nebo i crveno Sunce.

Nebo se doimalo kao usred pješčane oluje, tamnosmeđe i narančaste boje, a Sunce je bilo crvenkasto zbog tropske oluje Ofelije, ističu britanski mediji.

Independent piše da je prizor izgledao kao iz Sahare. K tome, Ophelia je donijela pijesak i prašinu iz Afrike preko Europe, zbog čega je cijelo nebo potamnjelo.

“Ovo je povezano s Ofelijom, koja vuče zrak iz istočne Europe i Afrike, koji sadrži velike količine prašine. Fenomen uzrokuju čestice koje raspršuju svjetlost i zbog toga Sunce izgleda kao da je crveno. Ovo je definitivno spektakularna pojava i zaprimili smo mnogo poziva zbog nje”, izjavio je prognostičar Meteorološke službe Grahame Madge.

Jedan učenik iz Bristola objavio je da se toliko prestrašio vidjevši tamno nebo i crveno Sunce da je doživio napad panike.

Na Twitteru se čak pojavilo nekoliko fotografija morskih pasa koji plivaju preplavljenom prometnicom u zapadnom Belfastu.