(VIDEO) Jezivi crni prstenovi se pojavljuju na nebu širom svijeta

Misteriozni crni prstenovi posljednjih dana pojavljuju se na nebu širom svijeta, a naučnici pokušavaju da objasne ovaj zastrašujući fenomen.

Ovaj zlokobni fenomen nazvan “dimni vrtlozi” pojavio se u Sibiru i na američkom Srednjem zapadu, a posljednji je snimljen u Velikoj Britaniji.

Kimberli Robinson (22) i njen momak Deni Kuper (26) iz Velike Britanije vozili su se auto-putem M62 u blizini Birkenšoa kada su na nebu primijetili jezive crne znake. Robinsonova ih je opisala kao “najčudniju stvar koju je ikada vidjela”.

“Primijetili smo crni leteći prsten na nebu. Izgledalo je kao da se radi o dimu, ali bilo je okruglog oblika. Nikada nismo vidjeli ništa slično i niko ne zna što je to”, ispričala je Kimberli

Vatrogasna služba iz Zapadnog Jorkšira saopštila je da u to vrijeme, na tom području nije bilo požara.

Još jedan prsten snimljen je dan ranije u američkoj saveznoj državi Misuri.

Policija vjeruje da je nastao od neke vrste pirotehnike, ali lovci na NLO-e vjeruju da su ovi misteriozni prstenovi dokazi da su našu planetu posjetili vanzemaljci.

U aprilu je isti ovakav prsten snimljen iznad jednog trgovačkog centra u Sibiru.

Prestrašeni kupci koji su rekli su da se radi o nekoj vrsti upozorenja o dolasku sudnjeg dana. Nik Pape, koji se bavi istraživanjem NLO-a, ima drugu teoriju.

“Ovi krugovi ili “vrtložni talasi” mogu da nastanu kad imate neki prasak ili manju eksploziju kroz kružnu strukturu kao što je dimnjak. Dakle, ti čudni efekti mogu biti uzrok slučaja ili namjerno izazvani, tvrdi on.

” Može da ih stvori neka vrsta pirotehničkog događaja i treba provjeriti da li je na tom području bio održan neki festivali na otvorenom”.

(www.news.com.au/aura.ba)