Prekrivena crvenim tragovima: Frizerka pokazala stravičan utjecaj posla na njeno tijelo

Crveni tragovi na njenim leđima nisu masnice, nego pokazuju stagnaciju u mišićima. Nazivaju se petehije, a do njih dolazi zbog neprirodnog položaja na radnom mjestu

Iako na prvi pogled ne djeluje tako, frizerski posao je veoma težak. Nije tu riječ samo o friziranju, već i dugotrajnom stajanju i naginjanju nad mušterijama, što ostavlja tragove na tijelu. Maserka iz Leicestera Hitesh Patel na svom je Facebook profilu objavila šokantne fotografije leđa jedne svoje klijentice koja radi kao frizerka. Na fotografijama se vide zabrinjavajući crveni tragovi preko cijelih leđa.

– Ovi tragovi nisu masnice, nego pokazuju stagnaciju u mišićima. Nazivaju se petehije i mogu biti iznimno opasni. Do njih dolazi zato što se frizeri satima naginju nad klijentelom pa se mišiću razvijaju i zadržavaju kosti u neprirodnom položaju – objašnjava Hitesh.

Dodaje kako nakon odlaganja frizerske opreme i pokušaja sjedenja prirodna pozicija jednostavno ne funkcionira, a ovakvi problemi javljaju se i kod drugih poslova u kojima djelatnici moraju biti u čudnim pozicijama tijekom rada, primjerice kod zubara i mehaničara. U sprečavanju težih petehija pomažu tople kupke i redovite masaže te svakodnevno istezanje.

Pogledajte video: