(Video) Eskimi upozoravaju: Nebo se promijenilo, nešto se opasno dešava sa Zemljom!

Ako se osvrnemo na ono što se događalo u svijetu u proteklih nekoliko godina, očigledno je kako se broj prirodnih katastrofa i elementarnih nepogoda povećao.

Neki za to krive globalno zagrijavanje, čovječanstvo i naš način života, dok su drugi uvjereni kako je sve to samo dio prirodnih ciklusa. U junu 2017. je došlo gigantsko upozorenje: masivni glečer od nekoliko triliona tona, četiri puta veći od Londona, odlomlio se i odplutao od Antarktika. Pod imenom A68, monstruozni ledeni brijeg od 5.800 kvadratnih kilometara odlomio se od ledenog dijela pod nazivom “Larsen C”. Prema izvještajma, to je jedan od najvećih ledenjaka ikada odlomljenih, čiji je volumen dvostruko veći od jezera Iri, pokazao je izvještaj MIDAS-a, prenosi webtribune.rs.

Šesto masovno izumiranje je na putu?

Prema brojnim stručnjacima, to ne samo da je zabrinjavajuće – to je alarmantno. Izvještaji pokazuju kako globalno zagrijavanje nije nikad bilo tako opasno kao danas, a prema američkim izvještajima, u dijelovima te zemlje prosječna temperatura narasla je i do 5 sepeni u prosjeku.

Međutim, masivni glečer koji se nedavno odlomio je tek početak, upozoravaju stručnjaci, a prema nekima od njih, našoj planeti u dogledno vrijeme prijeti ozbiljna katastrofa, jer ljudi uzrokuju biološko istrebljenje divljih životinja.

Eskimske starješine upozoravaju…

Prema eksimskim starješinama, koje su tradicionalno izvrsni vremenski prognozeri jer žive u skladu s prirodom, izučavajući poprilično jednostavne, a često zanemarene signale, problem nije samo u globalnom zagrijavanju.

Naime, ti domoroci u arktičkim regijama Kanade, SAD i Grenlanda kažu kako klima nije krivac za sve, već se po njima, jednostavno rečeno “Zemlja pomjerila”.

Upozorenje su uputili cijeloj svjetskoj naučnoj zajednici, govoreći da je “naša planeta stenjala, a nebo se promijenilo”.

Eksimi zapravo tvrde kako se Zemlja “zateturala”, odnosno “nagnula” prema sjeveru, što je rezultiralo “promjenom na nebu”.

“Nebo je drugačije”

Starješine su tako upozorile i američku svemirsku agenciju (NASA) kako Sunce više ne izlazi na mjestu na kojem je izlazilo prije. Upozorili su i da im dani traju duže nego ikada prije, a tvrde i da su se promijenili položaji Mjeseca i zvijezda, što je po njima još jedan od uzroka promjene temperature i strašnih oluja koje u posljednje vrijeme pogađaju planetu.

Sve starješine su se složile kako je uzrok takvim promjenama pomicanje Zemlje prema sjeveru, prenosi portal Science Journal. Prema njima, Sunce je sada na višoj poziciji na horizontu te grije više nego obično.

– Nešto se opasno događa sa Zemljom – upozoravaju Eskimi.