(VIDEO) Beograđanki eksplodirala lubenica: “Čula sam stravičan prasak u kuhinji”

Jedna Beograđanka medijima se javila sa neobičnom pričom. Naime, njoj je eksplodirala lubenica, a kako navodi vjerovatno je uzrok to što je lubenicu čak tri dana držala pored šporeta na kom je kuhala.

 

– Čula sam stravičan prasak. Dotrčala sam i nisam mogla da vjerujem svojim očima. Našla sam lubenicu prepolovljenu na dva dijela, a srce voćke je bilo rasuto svuda po kuhinji – ispričala je šokirana Beograđanka.

Iako komšije nisu čule eksploziju, jedna stanarka zgrade u kojoj živi ova djevojka opisala nam je šta je vidjela kroz prozor nedugo nakon eksplozije lubenice.

– U jednom trenutku vidjela sam kako komšinica sa trećeg sprata tegli neke kese iz kojih je curila crvena tečnost. U prvi mah sam pomislila da je krv, a onda sam bolje pogledala. Bila je to rasuta lubenica. Začudila sam se što baca hranu, a onda mi je kratko objasnila šta se desilo.

Eksplozija lubenice je česta pojava tokom ljetnjih dana, što zbog vrućine, što zbog hemijskih sredstava kojima se prska lubenica kako bi brže sazrela. U ovom slučaju, vjerovatno su nagle promjene temperature izazvane uključivanjem šporeta izazvale hemijsku reakciju.

Na snimku se može vidjeti raspolućena voćka čije je jezgro puklo poput bombe.

Komentari

komentara