Vezu i brak Mirjane Marković i Slobodana Miloševića samo je smrt mogla prekinuti

Mirjana Marković (Požarevac, 10. jula 1942.) i Slobodan Milošević (Požarevac, Srbija, 20. augusta 1941.)

Ko su Mirjana Marković i njen suprug Slobodan Milošević? Šta govore zvijezde o ovom paru koji se volio od ranog djetinjstva. Veza i brak koji su trajali dokle ih njegova smrt nije rastavila.

Milošević je bio slatkoriječiv i sklon obmanjivanju, to se je manifestiralo i u bračnoj komunikaciji. Kvadrat zbunjujućeg i iluzijama sklonog Neptuna je u kvadratu sa Merkurom Mirjane Marković. Ponekad je prešutio istinu, uljepšao neko objašnjenje i bio sklon tajnama u razgovorima sa partnerkom.

Uprkos tome, njihova komunikacija je bila živahna i dinamična. Merkur i Mjesec u razgovornim Blizancima u konjunkciji s estetski nastrojenom Venerom Mirjani Marković je podario odličnu moć izražavanja, lijeporječivost i pažnju onih koji je slušaju njena izlaganja. Ona voli komunikaciju sa ženskim osobama u njoj preprosto uživa dijeleći svoje mišljenje sa slušateljkama. U odnosu i komunikaciji do bližnjih je izuzetno ljubazna i sklona verbalnim iskazima naklonjenosti ili ljubavi. Moguća česta pretjerivanja s komplimentima ili pohvalama s njene strane. Živahnih misli i smirenosti u razgovoru izbjegava prepire i neharmoničnu komunikaciju.

Bračne veze su kompleksne, ovaj brak zbog dužine svoga trajanja i burnih vremena u kojima su imali važnu ulogu, donio je povremene „obračune“ kojih je bilo više u vrijeme visokih funkcija koje je Slobodan Milošević obavljao.
Intelektualno i verbalno je bila jača od njega, te pobjeđivala u konfliktima uz pomoć planeta zaduženih za komunikaciju i Marsa iz znaka Lava koji joj je ucijepio jaku želju za pobjedom i nadvladom protivnika.

Slobodan Milošević kao tipični Lav sa Merkurom u istom znaku volio je hvalisanje, teatralnost i komplimente, oni su bili melem za njegov ego. Komunikacijske osobine Mirjane Marković su bile dobrodošle, on je preko njenih komplimenata i slatkorječivosti dobijao snagu i jačao ego. Njen Mars je svojim položajem kraj njegovog Sunca krijepio njegovi želju za dominacijom, ona mu je bila pomoć u nastojanjima da baš on bude iznad svih. Dijelili su iste interese, želje, ambicije i snove.

Mjesec Slobodana Miloševića nalazi se u Raku, muškarac s ovakvim položajem Mjeseca od žene priželjkuje da je vezana na svoje korjene, dom, te da savjesno obavlja majčinsku ulogu. Više bi mu odgovarao tip domaćice, a nikako karijeristka poput Mire Marković.

Konjunkcija njenog Plutona s njegovim Mjesecem je bila presudna za silovite osjećaje koji su postojali između njih ali i za blokade pojedinih osjećaja i njegovih porodičnih želja.

Njegova i njena Venera su u dobrom aspektu, što je jamčilo trajne i iskrene osjećaje. Njegov položaj Venere otkriva, da je Slobodan Milošević spontano te oslanjajući se na instinkte kao dječak odabrao nju. On, kao osoba s Venerom u Vagi vapio je za blizinom, partnerstvom prezirući, mrzeći i bojeći se samoće stvarajući ovisnost od partnera i braka.
Bilo mu je teško izgubiti položaj ali još teže bi mu bilo izgubiti nju!

/svadbeivjencanja/astrolog Azra Dramalija/