Vesna L. (32) iz Beča bila je žrtva vudu magije: Umjesto muškaraca, privlačila sam džine!

Važila sam za veliku zavodnicu. Jednostavno, sama moja pojava privlačila je muškarce, i slobodne i oženjene. Ludjeli su za mnom. A, ja sam to koristila. Služilo mi je kao igra. Zbog jedne takve igre, saznala sam poslije, nastradala sam. Razočarani i ostavljeni momak otišao je do vračare da mi napravi vudu magiju. Umjesto muškaraca, počela sam da privlačim džine. Posljednje tri godine prošla sam kroz pravi pakao

– U potrazi za boljim životom, moji roditelji su napustili rodnu Srbiju kad sam ja imala 14 godina. Doselili smo u okolinu Beča, a dvije godine kasnije, otac nas je ostavio. Živjele smo teško ali to mi nikad nije bilo opravdanje za ono što sam postala. A postala sam žena koja je prodavala svoje tijelo. Isprva za bescijenje, onda za bunde, nakit…vremenom, unovčavala sam se svakodnevno, a u igri su bili i stanovi, automobili, putovanja. Bile su to veze u kojima sam ja uglavnom bila druga žena, ljubavnica. Moju ćutnju i strasti u krevetu, muškarci su obilato plaćali – prisjeća se Vesna.

Da promijeni način života, zaljubi se, uda i rodi vlastitu djecu, Vesna je odlučila prije tri godine. Nagnala ju je na to ružna scena kad su je presrele u centru Beča majka i supruga jednog od ljubavnika.

Ovisna o tuđim novčanicima

– Da stvar bude mučnija, ta je žena povela sa sobom i djecu. Plakali su, vrištali, scenu napravili. Policija nas je rastavila. Gledajući naveče tog svog ljubavnika kako mene tješi umjesto da je sa svojom ženom, smučilo mi se. Odlučujem promijeniti ploču. No, odluku nije bilo tako lako sprovesti. Bez stalnog zaposlenja, shvatam da sam postala ovisna o tuđim novčanicima – prisjeća se Vesna.

I tako se njena priča nastavila. Vesna je našla drugog dobrostojećeg muškarca, svježe rastavljenog, 22 godine starijeg…

– Oboje zreli, dogovorili smo povremene susrete, koje je on finansirao. Paralelno, našla sam posao u jednom butiku koji mi je savršeno odgovorao. Nadala sam se lijepoj budućnosti. Poduzimala sam krupne korake da se riješim prošlosti i sramnog života. Tako bi vjerovatno i bilo da jedno jutro nisam pronašla lutku ispred svoga stana. Ne znam šta mi je bilo da je uzmem i unesem u stan. Prva noć sa lutkom bila je stravična. Mislila sam da ću poludjeti od silnog straha. Iz čista mira spavaća soba se počela tresti, čula sam neke jezive krike, jauke, zapomoganja… Pred oči su mi izlijetale slike krvi, dijelovi tijela, neki tamni likovi…

 Napadi lutke

Već narednog trenutka držala sam mobitel u ruci, plakala, tresla se i pokušavala da okrenem broj policije. Nisam uspijevala. Tada, kao da sam se prenula. Pogledala sam oko sebe i nije bilo ničega. Soba je bila potpuno uredna. Poslije toga više nisam mogla oko sklopiti. Nisam spavala ni u brojnim noćima koje su došle. Svaku prvu, treću i sedmu noć u sedmici, stravične scene su se ponavljale.

Priznam, do tada sam važila za veliku zavodnicu. Jednostavno, sama moja pojava privlačila je muškarce, i slobodne i oženjene. Ludjeli su za mnom. A, ja sam to koristila. Zbog toga sam i nastradala. Supruga prethodnog ljubavnika me kaznila. Ne zamjeram joj ali, bilo je strašno.

– Otišlaje do vračare da mi napravi vudu magiju. Umjesto muškaraca, počela sam da privlačim džine. Posljednje tri godine prošla sam kroz pravi pakao.

Ulicama sam hodala kao luda. Izgubila sam sve prijatelje, ostala i bez posla. Išla sam na psihološke tretmane i imala dijagnozu jako depresivne osobe. Na kraju sam skroz klonula. Zaključala sam se u stan.

– Jednog dana, na vratima se pojavio moj otac sa svojom novom suprugom. U njihovim očima sam vidjela da znaju čime se bavim, ko sam i šta sam. Kad tad nisam preckrla od sramote, neću nikad. Danas, kada je sve iza mene, želim ovo da kažem – teško je bilo odrastati bez oca, znati da negdje drugo ima ženu i sa njom djecu koja imaju privilegiju zvati ga tatom, iako sam ja kao prvorođena, imala ranije pravo na to, ali, otac se nije prestao brinuti o meni. Shvatila sam da je morao napustiti moju majku, da se zaljubio u drugu ženu, a zbog toga što mije pomogao da sa sebe skinem čini vudu magije, sve mu opraštam. Naime, tata i maćeha su me doslovno uzeli za ruku, stavili u auto i odvezli do Aide Terzić.

– Ona je rekla mome ocu kako sam pod utjecajem vudu magije. Tvrdila je kako će mi pomoći u kratkom roku. Nakon deset dana, počela sam normalno spavati i ponašati se. Nastavili smo tretmane na daljinu još naredna dva mjeseca dok se svo zlo nije iščistilo iz mene. Poslije toga sam bila potpuno dobro. Osim toga, pomirila sam se i sa ocem. Nestale su crne misli, a često sam pomišljala i na samoubistvo.

 Samoubistvo je osnovni cilj vudu magije

Vidovnjakinja i iscjeliteljka Aida Terzić tvrdi kako posljednjih mjeseci ima učestale pozive iz cijelog svijeta od ljudi koji su žrtva, uglavnom vudu magije.

– Većina osoba koje me pozivaju su žrtve vudu magije koja je veoma opasna i jedna je od najjačih. Od čovjeka brzo napravi hodajućeg mrtvaca i vodi ga u bezdan iz kojeg ne može da se podigne. Vudu magija često završava samoubistvom. U časnom Kur’anu ostavljen je lijek i za osobe pod utjecajem vudu magije. Učenjem i tretmanima za četrdeset dana uspješno je otklanjam. Nakon što pomognem, osobi dajem zaštitnu hamajliju kako joj više niko nikada ne bi mogao uraditi neku magiju – objašnjava Aida.