VENERA U RAKU OD 31. 07. DO 26. 08. 2017. GODINE: PLUS VENERINI SAVJETI ZA SVAKI HOROSKOPSKI ZNAK

Damir Igor, astrolog i numerolog astrologdamirigor.blogspot.ba

U kasnim večernjim satima 31.07., Venera je ušla u znak Raka i u njemu će boraviti do kasnih večernjih sati 26.08.2017. godine.

Prema planetarnim dostojanstvima, Venera u znaku Raka nema nikakvo značajno dostojanstvo, ali promatrajući iz ugla jednakih priroda Venere i znaka Rak, koje odražavaju hladno i vlažno, može se s punim pravom tvrditi da je Venera u znaku Raka, povlaštena u odnosu na ostale. Dakle, nije toliko moćna kao i Biku i Vagi gdje je u svom sjedištu, ili pak u Ribama gdje je egzaltirana, ali svakako je bolje postavljena nego Venere u drugim znakovima. Također, prisutne su i određene podudarnosti u simbolikama. Venera je planet ljubavi, dok je Rak znak koji se vezuje za emocije u svom najopćijem obliku. Zatim, npr. Rak je simbol obitelji, a obitelj se obično stvara iz ljubavne veze, koja se nalazi pod vladavinom Venere.

Ova Venera u Raku akcent će svakako staviti na polje obitelji. Mnogi od Vas će ove tople ljetnje dane poželiti da provedu u toplini svog obiteljskog doma. Sada se pružaju odlične mogućnosti da se potencijalni problemi koje imate sa jednim i-ili više članova obitelji dovedu u normalu. Možda se do prije samo nekoliko dana, to činilo kao teško izvodljiva misija, ali sada je dovoljan samo jedan miran i diplomatičan razgovor. Naravno, mnogi će ovo vrijeme iskoristiti za odlazak na obiteljski odmor, gdje je dobar provod maksimalno zagarantiran. Sretan ishod dolazi, i ako ste razmišljali o renoviranju, adaptaciji, uređenju stambenog objekta, zatim o poslovima kupnje i prodaje nepokretne imovine, kao i vezano za selidbe. Kada je konkretno riječ o renoviranju i uređenju stambenog prostora,
kreativnosti nikako neće manjkati, a uzevši u obzir i to da se Merkur nalazi u znaku Djevice gdje mu je i sjedište i egzaltacija, svaka Vaša zamisao bit će savršeno sprovedena u djelo.

Kako se znak Raka vezuje za početke i završetke novih životnih poduhvata, sve što želite završiti učinite to upravo sada, i sve što želite otpočeti, učinite to upravo sada. Venera će se pobrinuti da se sve odigra pod sretnim okolnostima i kakogod i štogod da je, nastavi se u još boljim tonovima, ispunjenim Božanskom srećom i radošću.

Cijeli ovaj period donijet će uspostavu brojnih ljubavnih veza, a od oko 12.8. kada Merkur bude krenuo retrogradno, mnoge pokidane veze, posebno rodbinske i ljubavne doživjet će svoju obnovu. Pa ovog puta odigrajte smotrenije. I za kraj ono najljepše – Venera u Raku predstavlja spoj dvije od najplodnijih energija horoskopa, pa eto nam i mnogo beba u budućnosti.

VENERINI SAVJETI ZA SVE HOROSKOPSKE ZNAKE:

OVAN: Sada je vrijeme da raščistite sve nedoumice i nesporazume sa članovima Vaše obitelji. Samo, bit će Vam neophodno mnogo više takta. Ne dozvolite da iz jedne raspravke upadnete u drugu. Problem će se riješiti, ali sve može sa pozitivnim stavom. Jako je dobar period za sve što se tiče rada sa nepokretnom imovinom. Mnogima od Vas dolaze predivne vijesti o prinovi u obitelji.

BIK: Vaša vladarka Venera, dat će Vam mnogo više komunikacije, nego što je to ranije bio slučaj. Značajni pregovori, koji uz više uloženog truda, itekako mogu uroditi plodom. Neke osobe na koje ste u prošlosti bili upućeni, vraćaju se u Vaš život, što će Vam na određeni način goditi. Tu je i mnogo novih poznanstava, od kojih jedno postaje prijateljstvo za cijeli život. U periodu do oko 10.08. povoljno je za kupnju sredstava za komunikaciju, telefona, kompjutera, tablet računala isl. kao i za popravljanje i kupnju prijevoznih sredstava,…A nakon toga nikako kupnja, dok se za popravke nastavljaju dobri aspekti.

BLIZANCI: Akcent će biti na polju novca. Pružaju se prilike za riješenje značajnih stvari. Odlično za sva ulaganja i trgovanje. Ako očekujete nekakav novac, taj novac će (uz eventualno mala zakašnjenja) stići. Također, možete imati značajnih uspjeha u igrama na sreću, pa samo naprijed. Uživat ćete u dobroj klopi, što nekima nikako neće ići u prilog, zbog stvaranja viška kilograma, pa stoga je neophodan mali oprijez. Nekima od Vas, dogodit će se da se vratite svojim potencijalima koje ste dugo vremena zanemarivali…Uhvatite ih sada.

RAK: Cijeli svijet je Vaš. Samo naprijed, jer se nalazite u periodu, kada uspostavljate temelje za narednih godinu dana.Sada Vam se pružaju prilike da uradite vrlo značajne stvari, vezano za profesionalni segment, kao i za polje rada sa nepokretnom imovinom. Maksimalno ih iskoristite. Ujedno, Venera u Vašem znaku donijet će ljubav u Vaš život, samo ako Vi to želite. Mnogi koji su u ozbijnijim vezama, bit će usmjereni, kada je riječ o planovima za brak. I ti planovi, bit će sasvim uspješno realizirani. Također, mnoge od Vas očekuje ostvarenje potomstva, odnosno, sretne vijesti o proširenju obitelji. Što se tiče zdravlja, dolazi do značajne stabilizacije u odnosu na prošla 2 do 3 mjeseca.

LAV: Venera u Raku, doista će mnogima od Vas donijeti pregršt užitaka. Mnoge od Vas očekuje ulazak u tajnu ljubavnu vezu. Sada uživajte, a poslije razmislite kako ćete dalje, jer će u periodu do kraja godine, biti neophodni određeni, veći rezovi u Vašem životu. U slučaju da ste ovisnik, pogotovu od pretjeranog konzumiranja alkohola, kao i od uzimanja droge, sada se pružaju odlični aspekti da se podvrgnete bolničkom liječenju. Ako imate takvu osobu među svojim prijateljima, maksimalno poticajno djelujte na nju. Pored toga, budite pozorljiviji, kada je riječ o novim osobama u Vašem životu, jer bi Vas na određeni način mogli izmanipulirati.

DJEVICA: Idealan period za ostvarenje brojnih zamisli, planova i želja. U slučaju da razmišljate o promjeni posla, odnosno, započinjanju nove poslovne aktivnosti, novog poslovnog projekta, novog posla, samo hrabro, uspjeh je tu pred vratima. Pored toga, mnogo više vremena, nego inače, provodit ćete u društvu, dragih Vam prijatelja…Postarajte se da tako ostane i kada Venera izađe iz Raka. U slučaju da imate kroničnih problema vezanih uz kardio-vaskularni sustav, sada dolazi do znatnog poboljšanja.

VAGA: Glavni akcent bit će na polju posla i karijere. Uz samo malo više truda, uspjeh je izvjestan, što god da radite, i čime god da se bavite. Općenito gledano ovo će predstavljati veliku odskočnu dasku u Vašoj karijeri, i dati Vam mnogo povoljnog vjetra u leđa da se nastavite boriti dalje. Također, povoljan ishod situacije dolazi kroz svaki poduhvat reguliranja statusnih i administrativnih pitanja, kao i vezano za polje sudstva, ali i pravde u širem smislu te riječi. Savjet je da se više usmjerite ka bavljenju sportskim aktivnostima.

ŠKORPION: Vodite računa o svojim snovima, kao i mislima koje se ponavljaju, ili javljaju na specifične načine, u specifičnim situacijama, na specifičnim mjestima, obzirom da Vam govore o mnogim značajnim koracima koje trebate poduzeti u budućnosti. Mnoge od Vas očekuje odlazak na zanimljivo putovanje, a ako samo razmišljate o istom, nemate što razmišljati, već se odmah spremajte. Očekuje Vas jako lijep provod. Idealan period za sve koji su ovo ljeto posvetili spremanju ispita u okviru edukacijskog programa koji pohađate. Također, ako razmišljate o upisu na određeni edukacijski program, obavezno to uradite, jer će pohađanje tog edukacijskog programa doprinjeti tome da se osjećate mnogo bolje. Savjet je da više vremena provedete
u duhovnom razvoju, kroz duhovnu tehniku koja Vam najviše odgovara, ili razvoj neke nove vještine.

STRIJELAC: Venera Vas štiti od brige i tenzije kojima ste podložni već nekoliko zadnjih mjeseci unazad. Sada je pravo vrijeme za riješavanje financijskih pitanja, i to posebno onih koji se tiču banke, posuđenog novca, dugovanja u svim oblicima, burzanskog poslovanja isl. Na osobnom planu, ulazite u fazu velikog spremanja svog života, na pomalo bolan i-ili drastičan način, Vi ćete raskrstiti sa svime što Vam nije odgovaralo u životu, i što je ometalo da se osjećate sretno i ispunjeno. Savjet je da čitate djela iz pozitivne psihologije, koja mogu jako motivaciono utjecati na Vas u ovom životnom periodu.

JARAC: Akcent će biti na uspostavi skladnih i harmoničnih odnosa sa drugim ljudima. Ukoliko je sa jednom ili više osoba u proteklom periodu bilo kakvih većih problema, dolazi do poboljšanja u odnosu, samo ako Vi to naravno želite. Vrlo jeuspješan period za sve vidove pregovora, dogovora, sklapanja ugovora, uspostave partnerstava u svim vidovima, prodaje i javnosti. Vaša riječ se poštuje i cijeni. Očekuju Vas pozitivni ishodi, kada se radi o prodaji i kupnju nepokretne imovine,
zatim u svim vidovima istjerivanja pravde, kao i snažna podrška od strane drugih ljudi. Mnogi slobodni Jarčevi se mogu nadati ulasku u vrlo ozbiljnu ljubavnu vezu, koja će zasigurno biti krunisana brakom. A, onima koji su se odlučili, ili se tek odluče na brak, neka je sa srećom. Ukoliko ste imali nekakav zdravstveni problem, koji još nikako da se riješi, savjet je da potražite još jedno mišljenje i usmjerite se na neki od alternativnih vidova liječenja.

VODENJAK: U ovom periodu očekuje Vas mnogo uloženog rada i truda. Velikog uspjeha će imati svi koji su nezaposleni, a teže pronalasku posla, kao i oni koji žele otpočeti još jedan posao. Ako ste imali nekakvih problema sa zdravljem u prošlom periodu, ili ih još uvijek imate, uz nešto veću angažiranost i posvećenost, spomenuti problemi počinju da se riješavaju. Pored navedenog, sada se pružaju odlični uvjeti da raskrstite sa svime što je u prošlosti ostalo nedovršeno i nerješeno, neovisno o kom životnom polju da se radi. Savjet je da budete oprijezni u odnosima sa nepoznatim ljudima, jer Vam u nekim segmentima neće biti naklonjeni, a to javno neće pokazivati,..pogotovu ako od Vas trebaju izvući nekakvu korist…Isto važi i za sve one u čije dobre namjere sumnjate. Ipak, pokažite humanost osobama koje su u baš vidno teškoj materijalnoj ili zdravstvenoj poziciji,…to je Vaša misija za ovaj period Venere u Raku.

RIBE: Venera u Raku će staviti akcent na polje kreativnosti i zabave. Kao hedonisti po prirodi, dobru zabavu zasigurno nećete propustiti, ali ako do sada niste, krajnje je vrijeme da se usmjerite ka nekom vidu kreativnog izražavanja. Nema potrebe za potiskivanjem Vaših svojih potencijala, kako to imate običaj da radite. Mnoge koji su slobodni, mada ne mora da znači, očekuje uspostava vrlo strasne ljetnje ljubavne romanse, a mnoge i vrlo neplanirano ostvarenje potomstva. Pored navedenog, mnogi od Vas bi mogli ostvariti sasvim solidne dobitke u igrama na sreću, pa makar pokušajte. A, ako ste već aktivni na tom polju, intenzivirajte se.