Venera u Biku od 31.03. do 24.04.2018.godine: Potreba za spuštanjem lopte!

Venera je u znaku Bika na mjestu svog sjedišta, što predstavlja najviše dostojanstvo jedne planaete, pa će sva područja života koja Venera predstavlja u ovom periodu biti naglašena, i naravno na najbolji moguć način naglašena.

Autor: Damir Igor, astrolog i numerolog

Venera je uživanje, pa ćete nakon jednog dužeg vremena tenzije, mnogi osjetiti snažno potrebu za time da spustite loptu i uživate u svakodnevnim stvarima. Ovo je vrijeme, kada čovjek u ovom brzom vremenu, spozna koliko je život zapravo lijep.

Venera predstavlja estetiku i kreativnost, pa ukoliko se profesionalno ili aktivno bavite nečim od navedenog, sada ćete ostvariti vrlo značajna dostignuća. A, ako niste značajnije usmjereni na kreativnost, savjet je da se pozabavite ovom vrlo značajnom stranom vaše ličnosti. Naravno, mnogi od vas ćete se fokusirati na poboljšanje kvalitete svog fizičkog izgleda, i imati ćete uspjeha u tome. No, kako je Bik znak koji predstavlja uživanje u hrani i piću, bit će izazova po tom pitanju, sa kojima će biti potrebno suočiti se.

Venera je jedan od ključnih astroloških čimbenika, kada je riječ o odnosima sa drugim ljudima, pa ako u obzir uzmemo i utjecaj retrogradnog Merkura, doćiće do poboljšanja mnogih poljuljanih odnosa, kao i intenziviranja odnosa koji su bili u fazi stagnacije. Mnogima će se dogoditi da sretnete osobu sa kojom se niste vidjeli dugo, a koja vam je u prošlosti na neki način bila draga, pa eto prilike da kroz ugodna druženja evocirate stare uspomene i formirate odnos koji će biti daleko čvršći, nego što je to bio slučaj u prošlosti.

Jedna od ključnih stvaki po kojima je Venera poznata i kod najpovršnijih poznavalaca astrologije jeste ljubav. Venera je Boginja ljubavi. Uzevši u obzir harmoničan aspekt između Venere i Marsa, mnogi od vas ćete u ovom periodu uploviti u ljubavnu vezu, koja bi mogla biti vrlo ozbiljna i stabilna. A, kako je u igri i retrogradni Merkur koji predstavlja stara poznanstva i odnose iz prošlosti, ne nužno, ali vrlo lako bi ta veza mogla biti ostvarena sa osobom koju već poznajete ili sa kojom ste nekada bili u ljubavnoj vezi ili pak imali avanturu sa njom. Nekima od vas bi se moglo dogoditi da zbog određenih okolnosti iz vašeg života, ova veza bude pomalo opterećujuća, bez obzira što ćete u samom startu znati da je ljubav prava., pa da počnete biježati od vezivanja i upadnete u zamku potiskivanja svojih emocija i osjećanja.

Ali, budite iskreni prema sebi i svojim emocijama. Bijeg od nečeg što predstavlja pravu ljubav, bijeg od emocija, bijeg od ljubavi, umiju biti gori od suicida. Svaki razlog za bijeg od spomenutog je ništa drugo do vaš izgovor. Primjerice radi – zaljubite se i uđete u tajnu vezu, a ovamo želite očuvati svoj brak u kome nema ljubavi. Zapitajte se samo – Zašto sam još uvijek u braku u kome nema emocija? Odgovor može glasiti – zbog djece, zbog osude okoline, zbog toga što je kasno za promjene. Ali, sve su to samo vaši izgovori, jer ste nesigurni u sebe, što se plašite izaći iz zone komfora. Pa, odrastite već jednom, poduzmite odgovornost za svoj život, i volite. Znajte – ljubav je najviša vibracija. Zar ne želite sebi najviše i najbolje? Niste vi ništa krivi što se bojite odgovornosti, jer su vas odgajali da je odgovornost krivanja, a ne ono što jeste – MOĆ.

Pored harmoničnog trigona sa Marsom, i snažne kombinacije sa retrogradnim Merkurom, Venera će tijekom svog boravka kroz znak Bika imati još 3 specifične konztelacije sa drugim planetima, a one su:

Venera trigon Saturn, od 05.-10.04.2018. Ovaj aspekt daje trajnost i siguran put ka svemu što želite poduzeti i što budete poduzeli u ovom periodu, posebno ako se tiče polja posla, zarade, nekretnina, kao i svega što podrazumijeva suradnju sa državnim institucijama.

Venera opozicija Jupiter, od 15.-19.04.2018. Opozicija je aspekt koji spada u red tenzičnih, što u ovom slučaju gdje ju obrazuju dva benefika nije uvijek tako. Ali, Venera daje lošu recepciju Jupiteru, pa je moguće žrtvovanje svoje sreće zbog drugih, kao i moralnih načela koja su više odraz lažnog morala, nego dio moralnog uistinu. Zato, u ovom periodu ne donosite nikakve odluke, ukoliko se tiču toga da trebate žrtvovati nešto. Zatim, budite promišljeniji kada se radi o ulaganju novca, kao i u trošenju, jer se može dogoditi da budete na manjem gubitku, ali opet ne beznačajnom. Zatim, itekako su mogući pojačani rashodi, no bez značajnog oštećenja na vaš osobni budžet. Savjet je da u ovom periodu obavezno poklanjate onima kojima je pomoć potrebna.

Venera u konjunkciji sa zvijezdama iz sazvežđa Caput Alogl, u periodu od 19.-23.04. Ova konztelacija donosi priliku za vrlo uzbudljive ljubavne doživljaje i izraženu potrebu za ispunjenjem seksualnih želja koje ste potiskivali, pa uživajte, bez zadrške.

(aura.ba)