Venera i Saturn – konjukcija u Jarcu: Vrijeme je za povratak bivših ljubavi

Astrolog Peđa Petrović

Narednih par dana ovaj će aspekt donijeti preispitivanje postojećih ljubavnih veza i zajednica. Sve u zavisnosti od aspekata i pozicije planeta u natalnoj karti pokrenuće temu ljubavnih odnosa.

Kod nekih dolazi do zahlađenja, a kod drugih do još većeg vezivanja. Neko očekuje bivšu ljubav koja se može odnekud pojaviti ili javiti. Prošlost i bivše ljubavi zaokupiraće vaše misli ovih dana. U postojećim vezama i zajednicama Saturn testira ljubav i sam odnos. Ukoliko tu ima iskrene ljubavi, odnos ne samo da će opstati već će se još više učvrstiti.

Tamo gdje nema ljubavi dolazi do emotivne distanciranosti, zahlađenja, praznine u odnosu, velikog nezadovoljstva i razočarenja. I pored tog lošeg odnosa biće straha da se to prekine. Strah od samoće biće najveći. Venera u Jarcu donosi čekanje na pravu ljubav ali i emotivnu rezervisanost i distanciranost.

Ona želi da bude sigurna da je to prava ljubav. Provjerava i čeka da li je to prava srodna duša i tek onda iskreno voli. Narednih dana ukoliko ste sami, može se javiti neka bivša ljubav ali možda i sretnete nekog sudbinskog partnera. Partnera koji će vam pomoći da zaboravite prošlost, uz koga će te se osjećati sigurno i povratiti vjeru u ljubav. A neko će ostati sam i zarobljen u prošlosti i samoći.

(aura.ba)