VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2022. GODINU: 2022. nosi pregršt iznenađenja i promjena

Šta će vam se u pojedinim periodima u godini događati u ljubavnim odnosima. Kada krenuti u realizaciju planova o kojima maštate. Trebate li promijeniti posao. U kojim vas danima mogu eventualno zaskočiti neugodna iznenađenja. Šta i kada trebate učiniti za svoje zdravlje? Na sva ova ali i mnoga druga pitanja, kroz obiman godišnji horoskop za sve znakove, odgovorio je astrolog Zoran Petrović.

Jedna od najtežih godina za čovječanstvo je iza nas, dok je ispred nas nepoznanica, 365 praznih listova. Godišnji horoskop koji je za Aurine čitatelje pisao astrolog Zoran Petrović, otkriva koji su vaši potencijali u nadolazećoj godini, gdje se krije prilika za zaradu, ali i gdje vas čeka vaša sudbinska ljubav
Nismo se ni okrenuli, a 2021. godina je već zatvorila vrata za sobom… Šta je bilo, bilo je, šta je napravljeno, napravljeno je! 2022. nas već čeka sa pregršt iznenađenja i promjena.
2022. godina od nas traži da se suočimo sami sa sobom i da prihvatimo novitete koji ulaze milom ili silom u naš život. Bitno je da kada prihvatimo sebe kao “novog sebe”, da pustimo da nam se dogode promjene. U novoj kalendarskoj godini samo četiri znaka će se moći opustiti i mirno posmatrati svijet oko sebe.
Bitno je da budete spremni da se suočite sa preokretima u svom životu. Nove ideje biće u sukobu sa starim pa se može desiti da tapkamo u mjestu. Pogotovo tehnološki razvoj će biti naglašen, a svi mi se pomalo opiremo promjenama.Šta planete poručuju vašem znaku, možete saznati u nastavku teksta.

OVAN
Posao: Ove godine morate spustiti loptu htjeli, nehtjeli. Poslušajte savjete i malo, koliko god je moguće umirite svoj temperament. Ovo je godina koja nudi puno izazova za Ovnove. Kakav će biti ishod zavisi od vas i vaših reakcija, ciljeva i planova. Sam početak godine kreće povoljno za vas. Bićete u centru dešavanja, imaćete razne ponude i planove. Ostatak godine donosi vam promjene koje će biti dobre po vas. Ako ste u radnom odnosu unutar same firme kreću vam promjene odnosno ponude za bolje radno mjesto iliunapređenje. Slobodno prihvatite, biće pozitivnih aspekata. Oni koji nemaju posao, promjene mogu da očekuju oko marta ili avgusta. Generalno savjet za ovu poslovnu godinu je da ne reagujete na prvu loptu, strpite se malo i izbrojte do sto, biće vam mnogo bolje, vjerujte mi na riječ. Ovo je vaša poslovna godina i sve što zamislite može vam se ostvariti.
Ljubav: Ljubav je naglašena pa slobodni mogu da očekuju značajne promjene. Mnogi će ući u vezu ali oni koji su rođeni u drugoj polovini znaka moguče je da će ući u jakao ozbiljne veze. Oni koji su zauzeti neka u odnosu spuste loptu, ne mora uvijek sve biti kako vi kažete. Znajte da je ljubav plodonosan rod za našu dušu, naš životni put. Trebate shvatiti i prihvatiti da je u ljubavi sve.
Zdravlje: Što se zdravlja tiče nebi trebalo da imate veće probleme, osim uobičajenih. Prehlade su moguće na samom početku godine i oko maja. Uzimajte redovno magnezijum i vitamin C ako možete prirodne vitamine.
BIK
Posao: Ovo je za vas godina gdje vam se dešavaju poslovne promjene. Prethodna godina vas je iscrpila ali sada dolazi ova kao “nagrada” . Neće baš sve biti lagano ali svakao mnogo bolja godina. Vi samo radite kao i do sada i nadređeni će prepoznati vaše zalaganje i slijedi vam novo radno mjesto ili značajno unapređenje .

Bikovi koji nemaju posao ili su na granici da napuste trenutni samo neka se strpe do proljeća jer tada je odličan period za novi posao. Savjet za ovu poslovnu godinu je da ne odustajete od svojih planova i želja, da i dalje predano radite i zaista dolazi nagrada do vas! Na polju karijere dolazi vaših pet minuta i tu se dešava spektakl. Napredovanje, bolja novčana zarada. Jupiter ove godine je na vašoj strani kada je posao u pitanju.
Ljubav: Venera je ove godine naglašena kod vas u natalu pa možete očekivati proširenje porodice. Jupiter i Mars takođe daju lijepe aspekte – lepa i sklada komunikacija i međiljudski odmosi. Ukoliko ste sami , bez partnera onda sredinom godine možete očekivati strastvenu vezu sa nekom Škorpijom ili Jarcem. Dok vi koji ste rođeni na samom početku znaka vi već imate osobu u znakiu Lava ili Vodolije sa kojom i te kako možete biti srećni i ispiunjeni, potrebno je samo da se predate, opustite i uživate.
Zdravlje: Godina puna nekih zdravstvenih dešavanja. Već na početku godine slijedi vam jaka prehlada, moguće je i slaba upala pluća. Takođe sve do aprila možete biti slabi na ove simptome. Obratite pažnju na kosti, prijelome i na glavu. Mogući problemi sa vidom.

 BLIZANCI
Posao: Za vas rođene u drugom dijelu znaka, 2022. godina vam donosi promjene na poslu ali pozitivne. Sa novcem ćete biti zadovoljni tokom godine. Neće biti većih oscilacija. Jedino što vam može narušiti kontinuitet je proljeće kada će biti manjih finansijskih kratkoročnih poteškoća ali njih ćete lako prevazići. Januar i mart su mmeseci kada će doći do prommene strukture u vašem kolektivu i tada možete da očekujete novu poziciju ali će biti potrebno doškolovanje ili kurs što bi bilo poželjno da prihvatite jer će vam se kasnije u toku godine baš zbog te pozicije otvoriti mnoga vrata. Oni koji nemaju posao neka razmisle o privatnom biznisu sa prijateljem. Tu vam slijedi veliki uspjeh.
Ljubav: Sam početak godine donosi stresan period kada je ljubav u pitanju. Već sredinom godine stvari dolaze na svoje mjesto pozitivno po vas.Ovo je za one osobe koji su rođeni na kraju znaka. Za vas koji ste rođeni u prvoj polovini znaka Blizanaca vas očekuje iznenadno toplo prijatno i lijepo osjećanje.
Zdravlje: Bez velikih poteškoća i promjena. Ukratko – savršeno tokom cijele godine.

RAK
Posao: Loša organizacija i nedostatak vremena obilježit će početkom godine poslovnu sferu. Slabo ćete se koncentrisati na radne zadatke i najmanje će posao zaokupljati vaše misli. Mogli biste se, zbog vaše aljkavosti, sukobiti sa nadređenima, ali i sa kolegama, kojima ćete, u svakoj pogodnoj prilici, prebacivati vlastiti posao. U proljeće će vam se pružiti prilika da, posredstvom jedne uticajne osobe, relizirate jednu davnu ideju. Oprez! Ljeto će nekima od vas donijeti promjenu radnog mjesta, a većina će, ipak, na takvo što morati pričekati. Zimu iskoristite za kreativni, dopunski rad.
Ljubav: Mars i Saturn zajedno sa Venerom od vas traže “buđenje” na emotivnom nivou, naročito ako ste rođeni sredinom znaka. Dosta je bilo spavanja govori Venera, vrijeme je za preokret. Zauzeti Rakovi mogu očekivati male nesuglasice tokom cijele godine skoro dok oni Rakovi kjoji su rođeni prvih osam dana znaka, mogu lako doći do razlaza i razvoda.
Zdravlje: Ova godina na žalost vam baš i neide na ruku. Posebno su osjetljive osobe od 16 do 21 godine, 32 do 40 godine i osobe koje su u šestoj deceniji. Glavobolje, kostobolje, pritisak, loša
 LAV
Posao: Velika promjena je pred vama i imate podršku Jupitera. Saturn vas posmatra i drži vam pravac i zaista ako ga budete “poslušali” sve ali sve se odigrava u vašu korist. Ove godine se borite za sebe! Zatražite povišicu i unapređenje i dobićete je. Jedino što se može dogoditi jeste zavist kolega koje ste do juče smatrali prijateljima. Biće podmetanja nogu i ogovaranja, vi ćete to sa lakoćom prevazići. Lavovi koji nemaju posao ili razmišljaju o promjeni posla slobodno neka se u tu avanturu upuste u ovoj godini i to od spetembra mjeseca. Velika sreća vas prati i bilo bi glupo da je propustite. Za neke slijedi pronalaženje posla preko bivših partnera.
Ljubav: Vi koji ste u dugim i stabilnim vezama sada ulazite u brak. Mnoge lavove očekuju prinove i lijepe romanse u ljubavi. Jupiter u natalu ove godine ide na ruku slobodnim Lavovima jer već od marta pa tokom godine pronalaze ljubav i veliku romansu. Većina Lavova ove godine biće jako srećna.
Zdravlje: Ova godina nije vaša po pitanju zdravlja. Savjetujem vas da redovno idete na kontrole, uzimate terapije i da mislite malo o sebi. Ovo je i te kako rizična godina po zdravlje za vas. Naročito do aprila i od oktobra do kraja godine. Uzimajte što više vitamina.

DJEVICA
Posao: Uz malo savjeta prijatelja i iskrenih kolega ova godina za vas može da bude fenomenalna. Početkom godine biće spletkarenja na poslu. Tada se primirite. Kada prođe bura a to je april mjesec, tada uz savjete kolega i prijatelja odigrajte pametno. Biće prostora za nova radna mjesta. Mnoge Djevice, neke od avgusta mjeseca imaće ponude za dodatni posao. To će vam donijeti lijep dodatni prihod. U početku vi nećete puno vjerovati u taj posao, međutim kako vrijeme bude prolazilo vi ćete uvidjeti prednosti i to ćete iskoristiti. Djevice koje nemaju posao mogu da očekuju promjene ali tek krajem 2022j godine.
Ljubav: Akcenat na ljubavnim odnosima kao i u okviru porodice. Biće malo nereda, ali je Mars zajedno sa Jupiterom tu i pomoći će vam da se stvari ne otrgnu kontroli. Pojedine Djevice početkom godine mogu sresti nekog Lava ili Jarca i osjetiti prema njima neku lijepu romansu koja se može završiti lijepim prijateljstvom. Te dvije planete od vas traže smirenost i zdravu komunikaciju.
Zdravlje: Planeta Mars u natalu daje vam snagu i energiju dovoljnu da savladate zdravstvene prepreke. Ova godina neće mnogo uticati zdravstveno na vas ali ipak pravite oprez i uzimajte što više prirodnih vitamina.

VAGA
Posao: Imate velike planove za ovu godinu. Naoružali ste se strpljenjem jer ste potpuno sigurni u sebe. Sačekajte kraj avgusta i tada istupite i pokažite planove odnosno recite u kom smjeru vam idu vaše biznis ideje. Tada ćete naići na veliku podršku predpostavljenih a i kolega. Slijedi vam napredovanje u karijeri pogotovo ako ja vaš posao vezan za medije. Novac ćete zaraditi sa raznih strana jer ćete od poslovnih saradnika imati ponude nevezane za vašu firmu. Vage koje nemaju poso mogu da očekuju da ih pozove firma gde su aplicirali pre godinu dana.
Za one rođene krajem znaka karijera će biti pod znakom pitanja? U kom smislu? Jako je bitno da ne ulazite olako u finasijske poduhvate ( imaćete zanimljivo – primamljive ponude) već da dobro odvagate.
Ljubav: Venera i Mars plešu tako da će ljubavi biti na pretek bilo da ste u vezi ili slobodni. Brak i ozbiljna veza očekuje osobe rođene u drugoj polovini znaka. Međutim osobe rođene devet dana na početku znaka mogu očekivati nagli raskid ili razvod. U okviru porodice biće nesuglasica koje vas mogu poremetiti i oduzeti dosta vremena.
Zdravlje: Ova godina je i za Vage malo lošija kada je zdravlje u pitanju. Obratite malo više pažnje na pluća, krvotok i srce.
 ŠKORPIJA
Veoma plodonosna godina za vas. Karijera će napredovati, bićete skoro zadovoljni. Godina koja vam otvara mogućnost za više poslova. Ove godine ako imate neku biznis ideju ili imate hobi slobodno se potrudite da ga unovčite ili da sa prijateljem uđete u privatni biznis. Idealno vrijeme za to je kraj ljeta. Jedno ne isključuje drugo – trenutni posao zadržite, nemojte davati otkaz a privatni posao ili hobi nastavite da razvijate. Škorpije koje nemaju posao već početkom godine dobijaju odličnu ponudu krajem proljeća i početkom jeseni.
Ljubav: Zauzete Škorpije ove godine imaće puno poteškoća na emotivnom planu. Bilo da ste slobodni ili zauzeti rasprave i suze, stres ove godine neće vam manjkati. Škorpije koje u danu rođenja nose broj 3 i 8 ( na primjer treći, trinaesti i dvadeset treći ) imaće više sreće. U ljubavi su ključni zadnji mjeseci u godini jer tada sve ono što ste priželjkivali dolazi do vas i ostaje uz vas!
Zdravlje: Za razliku od emotivnog stanja, zdravlje ove godine biće na vašoj strani. Uglavnom neki normalni zdravstveni problemi će biti aktuelni perodično no ništa strašno ili zabrinjavajuće.

STRIJELAC
Posao: Godina koja vam pruža usvaršavanje, poslovna putovanja i napredovanje u karijeri. Sve ono što vam je falilo prethodne godine sada dobijate. Pomalo ste se umorili od čekanja, zato sada kreće ubrzanje. Sve je u vašim rukama i samo je potrebna dobra volja i malo discipline i sve dolazi na svoje. Veoma plodonosna poslovna godina. Strijelčevi koji čekaju na posao sada im se otvara mogućnost da se zaposle u državnom sektoru.
Nagrada za nagradom u ovoj godini. Jupiter vam daje vjetar u leđa i slijedi vam odlična godina sa puno sreće i uspjeha. Karijera u inostranstvu ili rad sa strancima koji vam otvara vrata za naredne godine. Promjena mjesta stanovanja ili čak odlazak u inostranstvo i započinjanje potpuno novog života. Jupiter i Saturn vam daju snagu i sreću samo je bitno da bude fokusirani i da se oslonite samo na sebe.
Ljubav: Upravo planeta Jupiter vam daje jačinu i fleksibilnost na emotivnoj strani. Mnogi Strijelci su prošle godine bili dosta pasivni kada je emotivna strana u pitanju. Jupiter i Saturn vam poručuju da se probudite jer mnoge Strijelčeve očekuju nove romanse pa i ljubavi. Strijelci rođeni između 11. i 17. u znaku imaće manje sreće od ostalih.
Zdravlje: Zdravstvena situacija biće tamo i amo, više amo nego tamo. Hoću reći povuci potegni. Godina 2022. za Strijelce neće biti nešto povoljna jer Saturn u polju zdravlja ih vuče nazad. Mnogi Strijelci imaće baš velikih zdravstvenih problema, mnogi od njih biće rješivi ipak.
 JARAC
Posao: Od ove godine očekujte i nagrade i kazne. Kada je karijera u pitanju biće puno obaveza i moraćete da se klonirate kako bi sve postigli. Previše želite a dobićete znatno manje.
Godina koja traži puno od vas ali vam malo pruža. Bićete rastrzani na sto strana, rokovi će biti sve kraći a vremena sve manje. Ukoliko ste rođeni krajem znaka uspjećete sve da zvršite što će rezultirati velikim zamorom ali vam zato slijedi ozbiljna finansijska sigurnost tjn zarada što je vama jako bitno. Takva napeta situacuja će trajati do kraja ljeta. Osobe koje su rođene početkom mjeseca imaće puno obaveza, puno problema, stresova, dilema itd. Jarčevi koji nemaju posao veliku promjenu mogu da očekuju u maju mjesecu.
Ljubav: Više emotivne sreće imaće oni Jarčevi koji u danu rođenja imaju 5 ili 0 primjera radi ( peti, petnaesti, dvadeset peti, deseti, dvadeseti ili trideseti ). Mnogi Jarčevi uvidjeće katastofalnu grešku o odabiru partnera i počeće polako da tonu. U ljubavnim odnosima dolazi do razlaza i biće bolno ali krajem godine vi se ponovo rađate!
Zdravlje: Zdravstveno polje bolje će poslužiti nego emotivno. Manje se naprežite, više spavajte. Mogući su problemi sa kostima i u kičmenom ali i u kukovnom dijelu. Uzimajte riblje ulje i vitamin C.

 VODOLIJE
Posao: Jaka i teška godina za vas od strane Saturna. Red rad i disciplina je najbitnija ove poslovne godine. Polako se zahuktava od marta i traži od vas veliko odricanje i potpunu posvećenost poslu. Vi ste na to spremni i imate snage. Jedino što vas može poremetiti je spletkarenje na poslu ili porodične svađe koje će vam uzimati energiju. Samo je potrebno da ne izgubite fokus. Vodolije koje nemaju posao će imati odlične ponude ali će biti potreno doškolovavanje ili dodatni kurs da se završi. Nemoje odustajati već saberite uradite sve što se traži od vas i sve će biti mnogo bolje nego što možete i da zamislite.
Ljubav: U ljubavi očekujte neočekivano u negativnom smislu jer će se za to pobrinuti Uran i Saturn. Vodolije koje u danu rođenja imaju brojeve 1 i 7, na primjer (jedan, jedanaest, dvadeset jedan ii trideset jedan, zatim sedam, sedamnaest ili dvadeset sedam )ove Vodolije će izbjeći aspekt koji očekuje ostale u ovom znaku. Pad emotivni nemora da vas brine jer 2023. biće vaša.
Zdravlje: Zdravlje će relativno dobro pratiti Vodolije ove godine, imaće više sreće nego na emotivnom polju. Moguće da će mnoge Vodolije osjećati stegu u grudima i glavi, povišen pritisak ali i mnogo će biti napete i nervozne.

 RIBE
Posao: Ovo je godina koja vam daje vjetar u leđa zbog Jupitera koji je vaš anđeo čuvar – Njegove blagodeti ćete osjetiti već na samom početku 2022. On vam daje ozbiljnu zaštitu, a na vama je da se bukvalno opustite i da počnete da vjerujete u sebe. Godina koja neće tražiti puno od vas, a daće vam mnogo. Ribe koje su radnom odnosu dobijaju unapređenje ili povišicu. Jednostavno šef vas vidi, zapaža vaš trud i požrtvovanost i daje vam priliku za unapređenje. One Ribe koje nemaju posao u ovoj godini ga dobijaju bez stresa i veza, preporuka. Jednostavno taj posao pronalazi vas. Jedino što je potrebno ove godine je da je prigrlite i da se opustite jer zvijezde zaista rade za vas.
Ljubav: Ljubavni život će imati mali brodolom, ali samo na početku godine, u prva tri mjeseca, poslije toga dolazi jako lijep period. Ribe koje su rođene između 13. i 16. u znaku imaće nešto manje sreće nego ostale Ribice. Ovo je emotivno jako ispunjena vaša godina koju ste dugo čekali. Vi ćete voljeti i biti voljeni pa šta biste ljepše od toga.
Zdravlje: Za razliku od emotivne strane zdravlje može vam biti narušeno poprilično. Migrene učestale, problemi u očnom delu, stomačni problemi, kod pripadnica ljepšeg spola može biti naglašen ginekološki problem.

(Astrolog Zoran Petrović/aura.ba)