VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2021. GODINU

Jedna od najtežih godina za čovječanstvo je iza nas, dok je ispred nas nepoznanica, 365 praznih listova. Godišnji horoskop koji su za vas pisali astrolozi Vesna Grujić i Miloš Tomić, otkriva koji su vaši potencijali u nadolazećoj godini, gdje se krije prilika za zaradu, ali i gdje vas čeka vaša sudbinska ljubav

  Ovan – Djevica (Piše astrolog Vesna Grujić, Tel./Viber: 00 381 600260378)

Piše: Astrologinja Vesna Grujić Tel./Viber: 00 381 600260378

OVAN

Posao

Očekuju vas velike promjene na poslovnom planu. Iako vam na početku godine izgleda da je sve naopako i ništa ne ide kao što ste planirali, stvari će tokom godine doći na svoje. Posebno su kraj februara i mart izazovni.

Nemojte da se nervirate što su vam neke ideje propale. Tako je moralo biti da bi se napravilo mjesto za ono što treba da se dogodi. Januar i februar su pogodni za kupovinu nekretnina ili vozila.

Tokom proljeća, od kraja marta, očekuju vas finansijska ulaganja u posao. Možete trošiti više novca za uređenje kancelarije, svog doma, pokretanje novog posla. Sve uloženo će vam se vratiti. Možete se zadužiti u vidu kredita kod banke. Ne uzimajte novac od prijatelja ili zelenaša.

Ako želite da pokrenete sopstveni posao, ovo je idealna godina. Sve ono što ste planirali prethodnih mjeseci, sada može da se realizuje. Imate prilike i da prošitite već postojeći posao sa partnerom iz inostranstva ili ćete otvoriti predstavništvo van granica svoje zemlje.

Na radnom mjestu biće primijećen vaš trud i zalaganje koji će biti nagrađeni unapređenjem i povećanjem zarade. To možete očekivati u aprilu, maju, novembru i decembru.

Jesen donosi nervozu. Plašite se da nećete stići da ispunite sve zadatke. Izbjegavajte savjete koji vam stižu sa svih strana. Posebno se ne upuštajte u ogovaranja i komentarisanja. Možete doći u konflikt sa kolegama s posla.

Posljednja dva mjeseca 2021. Iskoristite za mali odmor. U ovom periodu odvojite desetak dana da biste razbistrili misli. S obzirom na to da je kraj godine, bićete pod pritiskom i moraćete da donesete ozbiljne životne odluke vezano za karijeru.

Prihodi koje ste očekivali konačno stižu. Bićete zadovoljni onim što ste postigli. Nemojte da sve potrošite. Dio ostavite za buduće investicije.

Sve u svemu, bićete zadovoljni onim što ste postigli. Poslije dužeg vremena je primijetno da napredujete u poslu i karijeri.

 Ljubav

Ova godina je povoljna za učvršćivanje veza. Ako ste dugo zajedno, sada biste mogli svoju vezu da ozvaničite brakom ili vjeridbom. Potrebno vam je da se veza ozvaniči i podigne na viši nivo. Čak i oni koji već dugo izbjegavaju da se vežu, ove godine će insistirati na tome.

Pogodan period za započinjanje zajedničkog života, vjenčanje je od kraja oktobra do kraja godine. Sa partnerom možete provesti lijepo vrijeme na putovanjima.

Ovnovi koji su sami, u prva tri mjeseca ove godine imaju priliku da sretnu osobu koja će ih zainteresovati. Pazite da vam zbog velike zauzetosti poslom ne promakne. Odvojite vreme da se posvetite sebi i svojim emocijama.

Jesen 2021. donosi vam mogućnost da uplovite u vezu koja bi mogla da bude trajna. Sada konačno imate vremena da se posvetite ljubavi. Ova osoba će vas očarati i utijecati na promjenu pogleda na svijet i prioritete. Shvatićete da nije sve u poslu.

Početkom godine ćete imati podršku porodice u svemu što planirate da uradite. Tokom godine, to će početi da vam smeta. Smatrate da se previše miješaju u vaš život i odluke. Kao da se od vas očekuje da samo ispunjavate njihove želje.

 Zdravlje

U 2021. godini, što se tiče zdravlja, Ovnove očekuje mirniji period. Prethodne godine su vas naučile umjerenosti. Mnogi od vas su promijenili svoje svakodnevne navike, milom ili silom. Nastavite da brinete o sebi i svom zdravlju. Čuvajte se stresnih situacija. Ne morate da se miješate u svaki sukob koji se događa oko vas.

Manji zdravstveni problemi, u vidu pogoršanja hroničnih problema, se mogu javiti na proljeće kod starijih osoba. Septembar je pogodan za sistematske preglede i kontrole. Oktobar i novembar su mjeseci kada vas mogu mučiti manje virusne i bakterijske infekcije.

BIK

 Posao

Za Bikove je ovo godina kada će se boriti. Očekuju vas velike promjene na poslovnom planu, ali i puno rada. U prethodnom periodu ste se odmarali i ulijenili. Od vas se očekuje da prihvatite nove obaveze koje će vam biti dodijeljene. Oni koji nisu imali posao, sada mogu da se zaposle. Veći je problem to što vi birate poslove i ne želite da radite, nego što posla nema. Potrebno je da počnete nešto, pa će vam se prilike otvarati tokom vremena.

Tokom cijele godine, a posebno u februaru, septembru i novembru, budite pažljivi u ophođenju s ljudima i kome se povjeravate. Ne iznosite svoje planove kolegama na poslu jer ih ima zavidnih koji bi vam mogli napraviti probleme.

Veću podršku ćete imati od starijih saradnika i autoriteta, šefova, direktora. Oni koji su vam podređeni ili saradnici su ti koji mogu napraviti probleme. U 2021. godini ne računajte na sreću iako će vam se činiti da su vam neke stvari pale s neba. Što više budete radili i ulagali u sebe i posao, sve više ćete imati pogodnosti i dobrih prilika. Mnogi od vas u ovoj godini mogu svoj hobi da pretvore u posao. Vaše vještine i entuzijazam neće ostati neprimijećeni. Možete jedan dio prihoda ostvariti iz ovog izvora, a to neće biti zanemarljiva suma. Posebno je ovaj period povoljan za one koji znaju da kuhaju, mijese, šiju, prave razne ukrase.

Mjeseci u kojima možete očekivati promjene na poslovnom planu su april, maj, novembar i decembar. Bikovi koji žele da nastave školovanje ili unaprijede karijeru ovo mogu uraditi krajem proljeća i tokom ljeta.

  Ljubav

Ovo je godina kada Bikovi treba da se pozabave svojim ljubavnim životom. Ako ste sami, imate mogućnost da tokom proljeća sretnete osobu koja će vas zaintrigirati i sa kojom ćete moći da uđete u zanimljivu vezu. Bikovi koji su u vezi u ovoj godini će uživati u bračnom i porodičnom životu. Mnogi od vas će početi da žive zajedno i planirati vjenčanje i potomstvo. Ljubav vam je prioritet. Sve drugo je u drugom planu. Sitni nesporazumi su prolazni i prevazićićete ih zahvaljujući svom partneru.

Čak i oni koji su dugo u brakovima gdje su odnosi zahladnili i gdje ste se udaljili, dobijaju priliku da poprave svoj odnos. Uradite to prije ljeta jer tada ćete biti pomalo nervozni i nećete imati strpljenja za popravljanje odnosa. U prva tri mjeseca ove godine možete očekivati da saznate kako vas je prijatelj, osoba od povjerenja, lagala i iza leđa vam pravila probleme. To će vam još više poljuljati vjeru u ljude i potvrditi da je porodica jedino mjesto gdje ste stvarno zaštićeni.

Ove godine će mnogi Bikovi imati prinovu u porodici ili je planirati. U drugoj polovini godine vas očekuje puno porodičnih proslava i druženja.

 Zdravlje

U ovoj godini Bikovi neće imati posebnih problema sa zdravljem.

Malo više pažnje treba da obrate tokom leta na respiratorne organe. Bićete skloni infekcijama, pa se mogu javiti bolovi u grlu, zapušen nos. Izbjegavajte hladne napitke i hranu. Ova godina je pogodna za mijenjanje navika. Pravo je vrijeme da ostavite cigarete, alkohol ili bilo koju vrstu zavisnosti.

BLIZANCI

 Posao

Blizanci imaju mogućnost da ove godine napreduju u karijeri. Imaćete nekoliko prilika koje bi trebalo da iskoristite. Posebno će uspješna godina biti onima koji se bave poslovima povezanim s javnim nastupima. Tokom ljeta dobićete unapređenje na poslu ili promijeniti posao i otići na bolju poziciju. Spremni ste da učite i napredujete i ništa vas ne može zaustaviti. Novac vam nije toliko bitan, koliko prilika da radite posao koji volite.

Ako ste vlasnih firme u ovoj godini vas očekuje proširenje posla. Zaposlićete nove radnike. Početak godine će vam donijeti situaciju u kojoj se traži da rizikujete. To će vam se isplatiti krajem godine iako ćete imati nedoumice tokom godine da li ste ispravno postupili. Tokom ljeta ćete imati više prihoda nego obično. Većinu novca ćete potrošiti na uživanje i putovanja. Savjet je da dio novca ostavite sa strane i uložite u svoj posao ili neku obuku koja  će vam pomoći na trenutnom poslu. Godinu ćete završiti zadovoljni svojim radom i finansijama.

 Ljubav

Blizanci imaju u veliku potrebu za druženjem i kretanjem u ovoj godini. Upoznaćete mnoštvo novih ljudi. Razviće se nova prijateljstva ali i ljubavi. Neki stari prijatelji će vam se pojaviti u životu ponovo. Ako ste sami, srodnu dušu možete sresti na putovanju, odmoru u inostranstvu. Zanimljiva mjesta za upoznavanje su i mjesta gdje idete da trenirate ili učite neki novi hobi.

Na početku godine ćete se osjećati malo sputano, ali će vas ovaj osjećaj proći početkom marta, s prvim zracima Sunca. Oni koji su vezi ili braku mogu imati izazove u avgustu i septembru. Nesuglasice se mogu ticati vašeg odnosa prema finansijama. Partner će imati zamjerku da previše trošite. Tokom godine možete biti zauzeti njegom starijeg člana porodice.

Blizanci mogu u oktobru i novembru stupiti u brak. Za ozvaničenje veze je pogodan i početak godine. Takođe u oktobru mjesecu mnogi od vas mogu očekivati prinovu u svojoj porodici. Budite pažljivi tokom jula, septembra i oktobra u ophođenju s ljudima. Imaćete neke izazovne situacije u kojima će pokušati da vas isprovociraju. Ne nasedajte na provokacije i ne gubite živce na nebitne ljude.

 Zdravlje

Nova godina Blizancima donosi blago pogoršanje zdravlja. Sve ono što ste do sada zanemarivali, dolazi na naplatu. Posebno su vam osjetljiva pluća. Izbjegavajte zadimljene prostorije i zagađen vazduh uopšte. Kad god možete idite u prirodu. Potrebno je da uvedete red u svoj život. Da ranije legnete i ranije ustanete. Imate redovne obroke koji će se sastojati iz više voća i povrća. Izbjegavajte alkohol i gazirana pića.

RAK

 Posao

Tokom cijele godine puno ćete raditi i puno ćete zarađivati. U vašoj okolini ćete biti neka vrsta uzora. Nadređjeni će vas hvaliti i pokazivati kao primjer osobe koja daje sve od sebe na poslu. Takođe vas mogu konsultovati za savjete, bez obzira na kojoj poziciji se nalazite.

Vaš naporan rad će vam se isplatiti i dobićete ponudu za unapredjenje. Ne sumnjajte u sebe. Prihvatite sve što vam se nudi. Ove prilike već dugo čekate. Krajem godine imaćete želju da promijenite zanimanje. Možete započeti edukaciju, kurs, gdje ćete naučiti novu vještinu koja vas zanima.

Ove godine ćete trošiti mnogo više nego inače. Najviše novca će otići na stvari kojima ćete ugađati sebi. To mogu biti svakodnevne sitnice za kuću, garderoba, šminka. Mnogi od vas će imati želju za putovanjima. Očekuje vas puno kraćih i dužih putovanja. Svaki slobodan trenutak ćete koristiti da odete negde. Početkom godine ćete biti prilično rasipini. Okolnosti koje ste stvorili u prethodnom periodu vam to dozvoljavaju. Kako godina odmiče, malo ćete usporiti i presabrati se.  Jesen je povoljna za kupovinu krupnijih stvari kao što su nekretnine, vozila.

Ljubav

Rakovi će ove godine imati potrebu da poprave svoje odnose. Uradiće sve da raščiste ono što ih tišti i muči. Krajem mjeseca marta, rođeni u znaku Raka će imati puno samopozdanja. Biće otvoreni za ljubav i nova poznanstva. Ovo je vrijeme kada u vaš život može ušetati osoba koja će vas zainteresovati. S njom možete ostvariti i lepu, dugotrajnu vezu. Za mnoge pripadnike znaka Raka ovo će biti osoba vašeg života.

S obzirom na to da ćete biti zanimljivi suprotnom spolu, nemojte ulaziti u paralelne veze. Iskušenja su velika. Potrudite se da osjetite ko je ona prava osoba. Početak ljeta za Rakove koji su u vezi donosi mogućnost da riješe svoje nedoumice i probleme. Pokažite partneru da vam je stalo. Budite iskreni i suočite se sa problemima koji vas duže vrijeme opterećuju. Za mnoge je ovo period kada će se vaše nedoumice razriješiti. Znaćete da li vrijedi i dalje ostati u ovoj vezi ili krenuti dalje.

Druga polovina godine će biti znatno mirnija. Sve što ste imali da riješite, riješili ste. Ako ste ostali sami, uživaćete u tome. Očekuje vas kvalitetno vrijeme s prijateljima i porodicom.

Zdravlje

Ove godine Rakovi treba da budu na oprezu vezano za zdravlje. Ne bih da vas plašim, ali je jako bitno da povedete računa i ne zanemarite nijedan simptom. Ono što možete da uradite, da bi ste izbjegli zdravstvene probleme je da pazite na ishranu. Izbjegavajte masnu i previše zasićenu hranu. Post će vam prijati takođe. Ako do sada niste počeli da se bavite nekom fizičkom aktivnošću, počnite odmah, pa makar to bila polusatna šetnja svaki dan. Izbjegavajte sportove koji se vježbaju unutra. Mnogo više će vam koristiti da budete napolju što više.

Prva tri meseca 2021j mogu biti izazovna po pitanju zdravlja. Ne liječite se sami, već idite kod ljekara. Ako niste dugo išli na sistematski pregled, sada je vrijeme da to obavite. Posebno obratite pažnju na sistem za varenje. Posljednja dva mjeseca 2021. godine će biti mnogo mirniji po pitanju zdravlja. Osjećaćete se mnogo bolje i fizički i psihički.

LAV

 Posao

Prvi dio 2021. godine nije baš pogodan za nove finansijske poduhvate. Držite se onoga što ste započeli u prethodnom periodu i ne započinjite nove poslove, ma kako primamljivo da zvuče. Veća je šansa da imate gubitke, nego da se od toga obogatite na brzinu. Pogotovo ne prihvatajte poslove koji vam nude kule i gradove. Puno ljudi oko vas je neiskreno i samo želi da vas iskoristi. Tokom proljeća situacija se menja. Vaše poslovno i finansijsko stanje se stabilizuje. Prostor se raščišćava i jasnije sagledavate situaciju. U aprilu možete imati novčane dobitke.

Oni koji traže posao mogli bi sada da ga nađu. U početku nećete biti zadovoljni jer vam novi posao djeluje haotično, ali kako godina bude prolazila, stvari će doći na svoje mjesto.

Najpovoljniji period za posao je jesen. Možete ući u nove poslovne ugovore i partnerstva i proširiti vaše poslovanje. Imaćete nekoliko značajnih finansijskih dobitaka, posebno u drugoj polovini godine. Možda ih nećete primijetiti i žalićete se okolo da samo radite, a para nigdje. Vi i inače volite da trošite, a ove godine će to biti baš izraženo. Većinu novca ćete uložiti u renoviranje kuće, kupovine stvari za porodicu.

Ljubav

Početak godine za vas je izazovan. Ulazite puni energije i optimizma. U prva tri mjeseca, ako ste sami, imate mogućnost da uđete u novu vezu. To može biti ljubav na prvi pogled. Zabavna i simpatična osoba sa kojom neko vreme možete da se družite pre nego što priznate jedno drugom da ste se zaljubili.  Ako ste u vezi ili braku, ovo je idealno vrijeme da razgovarate s partnerom o svom odnosu i izgladite sve nesuglasice. Mnogo više vremena ćete provoditi sa voljenom osobom. Bićete podrška iz sjenke i pomoćićete mu u vezi posla koji obavlja. I vi ćete imati veliku podršku partnera.

U ovoj godini ćete zajedno uspjeti da savladate sve prepreke. Opušteniji ste i spremniji da slušate i prihvatate savete. U drugoj polovini godine možete uživati u skladnoj vezi sa partnerom. Osjećaćete se ispunjeno i zajedno ćete pravita planove za budućnost.

U mjesecu maju i junu bićete glavni u svojoj porodici i bližem okruženju. Svi će vam se obraćati za savjete i pomoć. Imaćete puno razumijevanja za njihove probleme i bićete svima na raspolaganju. Unosite mir i spokoj svima. Vrijeme za odmor i putovanja je kraj avgusta i početak septembra.

Zdravlje

Ova godina Lavovima donosi hedonizam, ali i moguće zdravstvene probleme koji potiču iz njega. Budite umjereni u zadovoljstvima kao što su hrana, piće, izležavanje.

Oni koji već imaju hronične bolesti kao što su visok pritisak ili dijabetes, ove godine bi trebalo da se češće kontrolišu. Ne zanemarujte nove simptome. Može doći do pogoršanja bolesti. Tokom ljeta posebno treba da budete na oprezu. Mogu se pojaviti problemi sa bubrezima, bešikom. Ne kamenje, već infekcije.

DJEVICA

 Posao

Ove godine ste vrlo ambiciozini. Poslu ćete pristupiti sa većim žarom nego inače. U prva dva mjeseca je potrebno da napravite detaljan plan i fokus. Zanima vas više tema, ali je potrebno da se fokusirate na jednu, najviše tri stvari. U ovom periodu ćete imati i malo više troškova nego što ste očekivali. Moguće da u početku neće sve da se odvija onako kako ste zamislili. Obećanja koja ste dobili vezano za poslovne ponude i dogovore neće se ispuniti ili će rokovi biti pomjereni.

Već na proljeće vaši prihodi će da rastu. Imaćete nove poslove koji će se realizovati i biti vrlo povoljni za vas. U martu mjesecu će se razrešiti sva pitanja koja su vas mučila na početku godine. Počinju da stižu poslovne ponude i mogućnosti. Poslije dužeg vremena imaćete priliku da birate posao. Ako ste duže vrijeme bez posla, ovo je period kada se možete zaposliti.

U avgustu i septembru vas očekuje povećanje plate i unapređenje na poslu. Mnogi od vas će dobiti poziciju koju već dugo očekuju. Krajem godine možete dobiti novac iz neočekivanih izvora. To može biti nagradna igra, stari dug na koji ste zaboravili, poklon člana porodice.  Sve što ste radili proteklih godina, sada će vam se isplatiti.

Ljubav

Djevice su tradicionalisti i ne vole da ulaze tek tako u veze. Ove godine samcima se pruža prilika da sretnu osobu za cio život. Već u februaru imate mogućnost da sretnete srodnu dušu. Nemojte da se iznenadite da bude osoba koju već poznajete. Otkrićete u toj osobi ono što do sada niste primjećivali. Da ste sličnih razmišljanja i temperamenta.

Djevice koje su u braku ili vezi tokom 2021. mogu imati dosta sukoba i nesporazuma. Problemi se najčešće javljaju zbog nedostatka komunikacije i površnosti. Nemate strpljenja da saslušate do kraja i planete brzo. Vježbajte strpljenje i izbrojite do 10 prije nego što izgovorite nešto što će vas uvući u sukob.

Iskoristite lketo za putovanje i odmor sa partnerom. Zaboravite neko vrijeme na nesuglasice i opustite se. Iskoristite to vrijeme da se zbližite i ojačate svoju ljubav. Ako uspijete da prevaziđete sve prepreke koje se ove godine stavljaju pred vas i vašeg partnera, očekuje vas osećaj ispunjenja i blaženstva. Shvatićete da pored sebe imate partnera koji je vrijedan vaše ljubavi.

Zdravlje

Prva polovina godine Djevicama ne donosi neke posebne zdravstvene probleme. Imaćete dosta energije i sve će vam ići lako i bez napora.

Druga polovina godine, od sredine ljeta, postaje malo izazovnija. Javlja se zamor, nervoza, nesanice. Mnogi od vas će se osjećati psihički izmoreno. Potrebno je da napravite mali predah. Avgust i septembar su idealni mjeseci za putovanja i odmor.

Kod vas je većina bolesti psihosomatska. Ako se ne osjećate dobro mentalno, to se odražava i na fizičko tijelo. Dovoljno sna, dobra i redovna ishrana i fizička aktivnost je nešto što je za vas obavezno.

 Vaga – Ribe (Piše astrolog Miloš Tomić, (wisdomofstars.blogspot.ba)

Piše: astrolog Miloš Tomić

 

VAGA

Posao

Vage su u prethodne 2 godine imale dosta iskušenja na poslovnom planu. Bilo je tu i uspona i padova, ali ste ipak uspjeli da održite ,,glavu iznad vode’’. Ova godina je za vas godina novih mogućnosti i godina uspjeha, posebno ako ste započeli novi posao u drugoj polovini prethodne godine. Ovo je godina u kojoj ubirete plodove svog prethodnog napornog rada. Sam početak godine vas upućuje na posao, jer će Venera, vladar vašeg znaka, boraviti u ozbiljnom, ambicioznom i disciplinovanom znaku Jarca, koji uvijek stremi ka uspjehu u karijeri.

Dobra komunikacija sa nadređenima i kolegama se prenosi sa januara i na februar. Više poslovnih obaveza vas očekuje tokom proljeća, pazite da se ne iscrpite, posebno u aprilu. April i maj su pozitivni za nezaposlene Vage, koje uz pomoć svog šarma mogu dobiti dobro plaćen posao. Ljeto iskoristite za odmor, priuštite sebi bar 3 sedmice bez telefona i računara. Ne brinite za finansije, novac će stalno stizati sa različitih strana.

Ljubav

Februar je izuzetno prijatan mjesec za Vage, pa će mnogi pripadnici ovog znaka zaista uživati za Dan zaljubljenih. Velika konjunkcija Jupitera i Saturna u decembru 2020. godine je aktivirala vaše polje uživanja i emotivnih odnosa, tako da će ova godina biti presudna za vaš ljubavni život. Septembarske Vage će se već u prvoj polovini godine odlučiti za korak više i podignuti postojeću vezu na viši nivo (brak ili zajednički život). Oktobarske Vage su nešto opreznije i čekaće do rođendana. Ukoliko planirate proširenje porodice, navedeni periodi su povoljni, jer dosta aspekata ukazuje na pojačanu plodnost, posebno kod ženskih pripadnica ovog znaka.

S druge strane, ako se vaš odnos više ne razvija na način koji biste vi željeli, ako osjećate da gubite podršku partnera, početkom ljeta ćete imati priliku da se na neki način izolujete i dobro razmislite, da li je baš neophodno da ostanete u toj vezi.

Ako ste sami, u vaš život će tokom ove godine ušetati nov partner, osoba sa puta, iz inostranstva ili druge nacionalnosti. Posebno dobri periodi su od 28.06. do 22.07, te kraj septembra i oktobar. U ovim periodima ćete se osjećati posebno hrabro, bićete zavodljivi i privlačni suprotnom polu.

Zdravlje

Vage konstantno pričaju kako vode računa o zdravlju, ali se baš i ne drže svojih riječi. Proljeće vam donosi dosta energije, ali i prijeti velikom iscrpljenošću, što može dovesti do drastičnog pada imuniteta. Boravite što više u prirodi i na Suncu, zbog sinteze vitamina D, ali budite oprezni krajem jula i početkom avgusta, jer prejaka solarna radijacija može izazvati opekotine, mučnine i vrtoglavice. Vodite računa o krvnom pritisku, posebno oko rođendana.

 ŠKORPIJA

 Posao

Mnoge Škorpije se već neko vrijeme vrte u začaranom krugu kada je posao u pitanju. Bili zaposleni ili ne, došli ste u fazu da ne vidite svjetlu budućnost, da ste zaglavljeni na ringišpilu koji nikad ne staje… sve do faze retrogradnog Marsa tokom jeseni 2020. godine, kada je taj isti ringišpil naglo promijenio smjer! Posljedice tih događaja ćete osjećati tokom čitave 2020. godine. Tokom prva 3 mjeseca ove godine ćete osjetiti pad energije, bićete usporeniji i manje ambiciozni, što će izazivati dodatno nervozu. Posebno osjetljiv period je oko 28.01. kada ćemo imati izuzetno jak pun Mjesec na nebu.

Tokom marta i aprila vaš vladar Mars boravi u Blizancima, pa ćete imati osjećaj kao da radite dva posla istovremeno, a bez odgovarajuće naknade. Ovaj period će biti dobar za uspostavljanje novih poslovnih kontakata. Maj i juni će donijeti preispitivanje poslovnih odluka i planiranje budućnosti, što će vam pomoći da do kraja ljeta zablistate u punom sjaju i dokažete koliko vrijedite. Ako ste nezaposleni, avgust je vaš mjesec, jer tada preko prijatelja ili poznanika možete dobiti informaciju o konkursu za radno mjesto koje je savršeno za vas. Iako ćete tokom ljeta pokazati sve svoje sposobnosti, zahtjevi nadređenih će vas izmoriti ili pokvariti godišnji odmor. Ostanite hladne glave, jesen donosi olakšanje, a oko rođendana vam se ukazuje prilika za unapređenje ili promjenu radnog mjesta.

Ljubav

Škorpije se još uvijek muče sa repovima prošlosti, iako njihove trenutne emotivne veze rapidno napreduju. Ako ste na pola srca, bolje je da takav odnos okončate pravovremeno, prije nego što se dublje zakopate u rutinu. Tranzitni Uran u znaku Bika je vaš ljubavni život prije nekoliko godina okrenuo naglavačke i nema namjeru da vas pusti u skorije vrijeme. Zato nemojte previše razmišljati o budućnosti, jer Uran je planeta neočekivanog i sa njim ne možete ništa pouzdano da predvidite. Živite život iz dana u dan, a zanimljivi emotivni partneri će sigurno doći u vaš život.

Tokom 2021. godine, posebno obratite pažnju u martu, jer prve proljetne kiše donose mogućnost za zaljubljivanje. Drugi povoljan period je septembar, jer kad padne prvi list u jesen, Venera, vladar vašeg polja partnerskih odnosa, će preuzeti kontrolu i dodati još mrvicu šarma na vašu već čuvenu magnetnu privlačnost, pa ćete suprotnom polu izgledati kao ,,savršen paket’’. Vi po prirodi niste skloni upoznavanju i zaljubljivanju u stilu romantičnih komedija, ali ova godina traži od svih nas da izađemo iz zone komfora, zato slobodno pokušajte.

Zdravlje

Početkom godine ćete osjećati pad energije i letargiju, što će vas činiti dodatno nervoznim, jer to nije vaše prirodno stanje. Situacija se popravlja nakon 18.02. kada ćete ponovo početi sa ustaljenim, ekstemnim načinom života. Vaš organizam vas može opomenuti tokom proljeća, zato se potrudite da pijete dovoljno tečnosti i da dovoljno spavate. U drugoj polovini godine vas može mučiti povišen krvni pritisak, ali taj problem je psihosomatske prirode, potrudite se da regulišete nivo stresa na dnevnoj bazi. Ženske Škorpije treba da povedu računa o reproduktivnim organima.

STRIJELAC

 Posao

Uprkos globalnim dešavanjima, životne okolnosti su od većine Strijelčeva tokom 2020. godine zahtijevale rad, red i disciplinu. Pošto su Strijelčevi poznati kao vječiti optimisti, ovo vam nije teško palo. Voljni ste da nastavite u istom ritmu, ali sam početak godine vas može usporiti. Osjetićete pad energije ili iskusiti sitnije zdravstvene probleme. Situacija se popravlja od februara, kada će najviše profitirati oni koji se bave intelektualnim radom, studenti i putnici. Ostala zanimanja će morati sačekati ljeto, odnosno sam kraj godine. Kraj zime i početak proljeća su povoljni za razrješavanje starih problema, zaostale administracije i slično. Tokom aprila možete očekivati i neki iznenadni manji finansijski dobitak. Tokom juna i jula ćete biti puni energije, koja bi se recimo mogla iskoristiti za aktivan godišnji odmor (biciklizam, plivanje, planinarenje…).

Međutim, vi ćete vjerovatno odlučiti da ljeto provedete radno i energiju ćete usmjeriti u kreativan rad ili čak neki dodatni posao, koji ćete tokom ljeta obavljati uporedo sa redovnim poslom. Ovo je takođe dobar period i za nezaposlene Strijelčeve da pronađu posao. Prihvatite prvu ponudu koju dobijate! Uslovi vam se možda neće dopasti na prvu, ali će se situacija drastično popraviti nakon nekoliko mjeseci rada, jer ćete najkasnije do kraja godine pokazati da ste vrijedan i požrtvovan radnik, iako ostavljate drugačiji prvi utisak.

 Ljubav

Zona partnerskih odnosa je centralna tema za Strijelčeve još od polovine 2020. godine, kada je započela serija pomračenja Sunca i Mjeseca na osi Strijelac – Blizanci (osa JA-TI). Pomračenja donose stalne i neophodne promjene, jer je glavni cilj ciklusa pomračenja oslobađanje tereta prošlosti. Vaš emotivni život će se razvijati u sličnom maniru i tokom 2021. godine. Početak godine je spor, ali će zato Mars u Blizancima tokom marta prodrmati vaše emotivne odnose i unijeti novu dozu vatre i strasti. Zauzeti Strijelčevi u ovom periodu mogu ući u verbalne sukobe sa postojećim partnerom.

Ostanite hladne glave, da ne biste izazvali dugotrajnu, a nepotrebnu svađu. Prva polovina aprila nosi sličnu energiju, pod prvim toplim zracima proljetnog Sunca možete uživati sa trenutnim partnerom ili otpočeti vezu sa osobom iz prošlosti, odnosno sa osobom za koju ste već emotivno zainteresovani, a niste postali par krajem prošle godine. Maj i juni su sezona pomračenja, pa će izvući na površinu sve skrivene tajne prošlosti, što će kod vas izazvati priličan stres. Nemojte pokleknuti pod pritiskom i vratiti se starim obrascima ponašanja, posebno ako ste već započeli novu vezu. Tokom oktobra Venera boravi u vašem znaku, zbog čega ćete biti posebno simpatični, šarmantni i spremni za nove ljudi u svom životu.

 Zdravlje

Početak godine nije najsrećniji za decembarske Strijelčeve, pad energije i poljuljan imunitet će vas odvariti od vaših planova. Nakon januara vam slijedi nekoliko prijatnih mjeseci u kojima možete da ,,napunite baterije’’, ali je jako važno da pazite šta jedete i koliko tečnosti pijete. Povedite računa o hormonima i unosu makro- i mikronutrijenata (preporučuje se uzimanje prehrambenih suplemenata, uz konsultaciju sa stručnjakom). Krajem proljeća iznenadan stress može uzeti svoj danak i aktivirati neka stara oboljenja, zato se potrudite da izbjegavate konflikte i negativne ljudi bar do jula.

JARAC

 Posao

Iako vam se, dragi Jarčevi, čini da iskušenjima nema kraja, najgore je ipak iza vas i ostaje u 2020. godini. Vrijeme je za neke srećnije trenutke i sticanje osjećaja sigurnosti. Godina, kao i uvijek, počinje vašim znakom, a od 08.01. u Jarcu boravi i Venera, koja donosi sitna zadovoljstva i manje novčane dobitke. Udružena sa Marsom u Biku, tokom januara vam daruje hrabrost, fokus na materijalni plan, bolju radno učinkovitost i mogucnost ostvarenja zacrtanih ciljeva. U februaru se planete nagomilavaju u polju vaših finansija, što znači da vas očekuju nove prilike za poslovanje i zaradu, posebno sredinom feburara kada imamo mlad Mjesec u Vodoliji koji obećava iznenadne nove početke.

Ako ste nezposleni, januar i februar su puni aspekata koji obećavaju novo zaposlenje. Tokom proljeća očekujte poslovne izazove koje ćete sa relativnom lakoćom savladati, a budite posebno oprezni u maju, koji će biti nemiran mjesec za vas. Bićete nervozni i možete vrlo lako ući u konflikt sa saradnicima. Nervozi mogu doprinijeti problemi sa administracijom, kratki rokovi i pritisak nadređenih. Opšta zbrka će se prenijeti i na juni zbog retrogradnog Merkura. Tokom ljeta ćete se morati prilagoditi tuđim potrebama i željama, što će vam na početku teško pasti, ali ulaskom Marsa u znak Djevice tokom avgusta, vratićete fokus na svoje obaveze i dugoročne ciljeve. Ovaj period je takođe dobar za studente.

 Ljubav

Većina zauzetih Jarčeva je uplovila u mirnu luku sa svojim partnerima, bez obzira koliko su dugo zajedno. Naravno, moguće su manje oscilacije u odnosu, jer proces prilagođavanja još uvijek traje, ne zaboravite da Pluton boravi u vašem znaku sve do 2023. godine i mijenja vas i vaše navike iz korijena. Ako ste Jarac u horoskopu, vi definitivno danas niste ista osoba kao juče. Trzavice možete osjetiti od kraja aprila do kraja juna, zbog kombinovanog uticaja Marsa u Raku i pomračenja. Jul ii avgust su period prilagođavanja, mogući su razgovori o novcu i zajedničkoj imovini. Kraj godine je izuzetno pozitivan, neki Jarčevi će odlučiti da stanu ludi kamen. Slobodni Jarčevi treba da iskoriste prve dane nove godine i benefične uticaje Venere kako bi privukli pažnju suprotnog pola.

Uživanje u romantici i novoj vezi može trajati do maja, kada će, pod uticajem pomračenja, nav rata zakucati duhovi prošlosti. Nemojte upasti u tu zamku, već se potrudite da prevaziđete svoje unutrašnje konflikte i prošlost ostavite u prošlosti. Krajem ljeta vam ljubav može doći preko posla ili iz inostranstva, posebno ako ste ženski pripadnik ovog znaka. Univerzum je ove godine darežljiv prema vama, pa ako propustite i ovu ljetnu šansu, tokom novembra i decembra je Venera ponovo u znaku Jarca. To je vasa treća sreća i prilika da uz pomoć šarma i elegancije osvojite osobu, koju ćete upoznati preko prijatelja.

 Zdravlje

Zdravlje je generalno dobro u ovoj godini. Pluton prolazi kroz treću dekadu znaka (rođeni iza 05. januara) i transformiše ih i psihički i fizički. I vama je stres i pretjerana briga najveći neprijatelj, koji vas može dovesti i do problema sa anksioznošću. Nemojte zatrpavati svoja emotivna stanja i unutrašnje konflikte, sami sebi ćete najviše pomoći ako razgovarate o njima sa osobom od povjerenja. Čuvajte kožu, kosu, nokte, ekstremitete, prekontrolišite vensku cirkulaciju.  Moguća je povremena kostoblja, jer previše radite i imate osjećaj da sav teret nosite na svojim leđima. Ukoliko bol potraje, obratite se stručnoj osobi.

 VODOLIJA

Posao

Vodolije uvijek traže nove, kreativne načine za zaradu. Iako često volite za sebe da kažete da vam novac ništa ne znači  i da niste vezane za materijalne stvari, istina je da ipak volite imati dovoljno novca i finansijsku slobodnu, jer slobda je ipak vaš imperative u životu. Zato ćete i u ovoj godini biti okrenuti novim poslovnim poduhvatima i finansijskim konstrukcijama. Budite oprezni na početku godine, jer prvi retrogradan Merkur ove godine je baš u vašem znaku. Neke naizgled primamljive ponude za brzu zaradu se vrlo lako mogu pretvoriti u jedno veliko ništa i uzrokovati vam finansijski gubitak.

Januar i februar su svakako mjeseci za razmišljanje i pravljenje koncepta, a u realizaciju kernite tek od marta. Razmislite o nekim starim idejama i planovima, koje ste dugo vukli u mislima i na kraju iz nekog razloga odustali od njh. Te stare ideje u novom ruhu vam mogu donijeti profit, bilo da se radi o stalnom poslu ili hobiju sa strane Ako pogledamo dalje, april vam je naklonjen, tokom maja i juna su mogući sukobi sa saradnicima. U julu ćete patiti od hroničnog nedostatka vremena i samo razmišljati o godišnjem odmoru, koji ćete ipak ostaviti za početak septembra. Novembar će biti naporan mjesec za vas, pun raznih izazova, ali vi ćete to sa optimizmom podnijeti. Nezaposlene Vodolije imaju priliku da pokrenu svoj vlastiti posao, ali samo uz dobro planiranje. Ne počinjite ništa prije oktobra, kad Saturn, vladar vašeg znaka, kreće direktnim hodom.

 Ljubav

U emotivnom odnosima, Vodolije cijena ravnopravnost i uzajamno poštovanje slobode partnera, a preziru monotonost i ograničavanje partnera. Iz tog razloga uvijek traže nove izazove kad je ljubav u pitanju. Krajem prethodne godine, na samom početku vašeg znaka su se susrele sudbinske planete Jupiter i Saturn i time najavili nove, vazne događaje u vašem životu, koji dolaze nešto kasnije. Oko dana zaljubljenih, pod uticajem retrogradnog Merkura i Venere u vašem znaku, u vašem životu se mogu pojaviti emotivni partneri i prijatelji iz prošlosti, koji žele novu šansu i koji pokušavaju rasplamsati staru strast. To može biti zanimljiva za vas, ali imajte na umu da je to priča kratkog daha, bez potencijala trajanja. Ako ste zauzeti i odlučite ući u tu priču, imaćete više štete nego koristi. Priču iz prošlosti bi trebalo okončati do juna, jer će tranzitni Mars u Lavu donijeti strastvenu ljetnu avanturu, koja kasnije može postati ozbiljna veza. Vodolije u vezi ili braku krajem proljeća mogu dobiti sretnu vijest – o trudnoći.

 Zdravlje

Tokom hladnih i vlažnih dana zime i proljeća čuvajte sinuse i respiratorni trakt. Ako ste pušač, uložite sve napore da prestanete ili bar smanjite konzumaciju cigareta. Prelazak iz proljeća u ljeto može donijeti probleme sa bubrezima, nadbubrežnim žlijezdama i krvnim pritiskom. Posebno su osjetljivi oni koji imaju genetske predispozicije za ovakve bolesti, a okidač može biti stres. Osim samog kraja avgusta i početka novembra, druga polovina godine će biti mirna i harmonična.

 RIBE:

 Posao

Za Ribe će 2021. biti jako dobro poslovna godina, ali pod uslovom da se ne pretrpaju poslom. Dragi Ribe, svima je već jasno da vi uvijek iz haosa pokušavate napraviti red (makar prividno), a čim nešto nije po vašim planovima, padate u očaj i klizite u mentalitet žrtve, te okrivljujete druge ljudi za vlastite probleme. Sasvim je prihvatljivo da se trudite da ostvarite što više prihoda i osigurate budućnost, ali ipak morate znati svoje limite – emotivne, psihičke i fizičke.

Preopterećenost poslom izaziva stres, a to vam se može odraziti na zdravlje. Opustite se, godina je dobra za vas. U ovoj godini posebno mogu profitirati Ribe koje se bave privatnim poslom ili im posao ima veze sa inostranstvom na bilo koji način. Mnogi Ribe će se odlučiti i za rješavanje stambenog pitanja u ovoj godini, vjerovatno u maju ili junu. Pripazite se finansijskih gubitaka i neplaniranih troškova u drugoj polovini februara, krajem juna i na početku oktobra. Novembar i prva polovina decembra su vam naklonjeni, očekujte manje novčane dobitke i dobru atmosferu na poslu. Godišnji odmor planirajte u julu i to pored neke vode (more, rijeka, jezero…). Vas voda izuzetno opušta i potiče vašu kreativnu stranu, koju možete jako efikasno upotrijebiti u poslovnim poduhvatima.

Ljubav

Ovo je godina u kojoj će se sve Ribe maksimalno potruditi da dovedu svoj život u red, pa je tako vrijeme i za harmonizaciju na emotivnom planu. Zauzete Ribe se moraju spremiti za promjene u svojim vezama ili brakovima. Venera, planeta ljubavi, je egzaltirana/ushićena u vašem znaku, pa ste vi uvijek ,,gladni“ ljubavi, pažnje i čulnog uživanja. Međutim, morate da naučite da date i primite ljubav, da biste istu i dobili. Potrudite se da maksimalno uživate sa partnerom, otputujte negdje, makar na jednodnevni izlet. Važno je da u ovoj godini rasplamsate staru ljubav.

Slobodni Ribe mogu očekivati kratku avanturu tokom proljeća i početka ljeta, sa osobom koja se pojavljuje preko posla. Na jesen će se mnogim Ribama aktivirati priče iz prošlosti, tj. možete očekivati povratak stare ljubavi, sa kojom će se rasplamsati ugašene strasti, ali sve što počnete u 2021. godini , to ćete i završiti u 2021. godini, bar kad je ljubav u pitanju. Godina jeste dobra za ljubav, ali prvenstveno da vi sami shvatite šta želite u životu i kakav vam to partner treba. Radite na svom unutrašnjem JA, pokušajte da izbalansirate racio i emocije i naučite se da slušate tuđe probleme. Bez obzira da li ste u vezi ili ne, ove vještine će vam jako koristiti u komunikaciji s ljudima. Ako usvojite ove lekcije, novembar je mjesec u kojem će se ostvariti sve vaše želje i nadanja. Kombinacija planeta u Škorpiji će naglasiti vaš magnetizam, misterioznost i zavodljivost, kojima ćete zaintrigirati novog partnera.

Zdravlje

Sezonska depresija u kombinaciji sa stresom i anksioznošću je ubojita kombinacija koja vam slabi i duh i tijelo, a s tim se suoačavate skoro svake godine. I sami ste svjesni da je većina vaših problema psihosomatske prirode tj. sve vam kreće ,,iz glave’’i prije ili kasnije stvara problem na fizickom tijelu. Krajnje je vrijeme da se posvetite njezi svog fizičkog tijela. Pripazite na kilažu, uradite tretman lica, kože noktiju, priuštite sebi novu frizuru u svjetlijim bojama (time privlačite pozitivnu energiju).

(aura.ba)