Večeras je NOĆ ŽELJA: Evo kako da vam se želja ispuni

Po Takvimu Rijaseta Islamske zajednice, večeras s akšam-namazom, nastupa prva u nizu mubarek noći, Lejletu-r-regaib ili kod nas poznata kao Noć želja.

Muhamed ef. Velić je na svom FB profilu napisao kako je ova noć poznata kao Noć želja.

– Po Kalendaru ili Takvimu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, od akšama nastupa mubarek noć. To je prva noć uoči petka u svetom mjesecu redžepu (redžeb), a još je poznatija kao Lejletur-Regaib ili Noć želja.

Velić je naglasio kako je u toj noći po mišljenju uleme, blagoslovljena majka hazreti Amina osjetila da je zanijela Milost svih svjetova Muhammeda, a.s.!

– Tako je ispunjena prastara želja i pradavna dova Oca naroda, Allahovog poslanika Ibrahima, a.s., koji je učio dovu i koji je imao želju da Svemogući Allah njegovim potomcima i narodu njegovom pošalje poslanika koji će biti od njih i koji će im govoriti ajete Allahove, koji će ih Knjizi i Mudrosti podučiti i koji će ih očistiti. Tako je na ovu noć ispunjena želja Ibrahima, a.s., a povrh svega ova je noć svakako uoči petka – tako da je to i razlog više da budemo ispunjeni i predani u svojim dovama i svojim željama – ističe Velić.

Napominje da je u ovoj noći obavezno obaviti redovne namaze.

– Kur'an učiti, salavate na poslanika Muhammeda, a.s., donositi, učiti dove i moliti Allaha, dž.š., za lijepe želje i svaki hajr, kako sebi, tako svojoj porodici, svom džematu, narodu i cjelokupnom Ummetu Muhammedovu, a.s., a onda, nakon redovnog sna, obavezno na rani sabah ustati – kazao je Velić.

Povezani sadržaj:

DOVA ZA ŽELJU, PROUČITE JE ODMAH…