Večera koja će nestati sa stola: HRSKAVI POHOVANI KROMPIRIĆI SU PRAZNIK ZA NEPCA!

Recept koji će vas oboriti s nogu…

Sastojci: 1-2 kg krompira, 160 g palente, 3 kašičice aleve paprika, 2 kašičice soli

Priprema:

U palentu dodajte alevu papriku, so i sve lijepo izmiješajte. Krompir oljuštite, operite i isijecite na manje kriške.
Svaku krišku uvaljajte u palentu i redajte na pleh sa papirom za pečenje. Pleh prekrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrijanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta.
Kada je krompir pečen izvadite iz rerne, skinite aluminijumsku foliju i vratite u rernu na još 5-10 minuta da se krompir još malo zapeče. Kada krompir porumeni i postane hrskav izvadite iz rerne i uživajte u ukusnom ručku.