Vanzemaljska vojska na Mjesecu? Na NASA-inoj fotografiji snimljen drevni “tenk”

Fotografiju sa Mjeseca koju je snimila NASA, i na kojoj se na prvi pogled nalazi veliko vozilo u obliku tenka ovih dana pomno proučavaju brojni lovci na NLO-e.

Objekat u obliku pravougaonika snimile su kamere američke svemirske agencije u prijenosu koji se prije nekoliko dana uživo prenosio preko NASA-inog YouTube kanala. Misteriozni predmet je odmah izazvao lavinu reakcija i rasprava među brojim forumašima koji su iznosili svoje mišljenje o tome šta bi snimljeni predmet zapravo mogao biti.

  • Vrlo je moguće da se radi o velikoj stijeni , međutim uočeni predmet je definitivno umjetnog oblika kakvog je veoma teško naći i u prirodi a kamoli na Mjesecu. Iz ptičje perspektive, predmet je pravougaonog oblika i neodoljivo podsjeća na tenkove kakve imamo ovdje na Zemlji. Ukoliko se zaista radi o tenku, očito je da je izuzetno star što objašnjava njegov oštećeni izgled. Međutim i dalje ostaje nejasno kako i zašto bi se takvo nešto nalazilo na Mjesecu –  izjavio je Tajler Glokner, vlasnik YouTube kanala Secure Team, koji se bavi proučavanjima misterija svemira.

(mirror.co.uk)