Vanzemaljci vole Patagoniju

 – Patagoniju posjećuje inteligencija koju ne razumijemo – prvim riječima se medijima obratio Patricio Frijas, direktor najveće NLO organizacije u Čileu, nakon najnovijeg NLO slučaja koji je privukao pažnju javnosti u toj zemlji.

Na planini Širea Dorotea u Patagoniji, čudan objekat je nadlijetao šume i usred danas ispuštao čudne zvukove. Frijas tvrdi da su NLO, šta god bili, posebno zainteresovani za obalst Patagonije i nagađa da je to zbog izuzetno bogatih rezervi pitke vode i mineralnih nalazišta, koja regiji daju neobična elektromagnetna svojstva.

Posebno se izdvaja Laguna Azul, oblast u kojoj oduvijek postoje brojne priče o čudnim bićima koje su ljudi sretali. U mnogim slučajevima koje je njegova organizacija zabilježila tokom godina svjedoci su viđali svjetlosne objekte kako se spuštaju u rijeke i jezera. Frias je posebno izdvojio nedavno svjedočenje vozača kamiona iz Natalesa koji je kraj puta vidio ljude visoke preko dva i po metra, u blistavoj odjeći i sa čudnim šljemovima koji su prikupljali nešto iz tla.