Vanzemaljci sa Oriona: Mali, sivi i neprijateljski raspoloženi

Godine 1965. godine, tri farmera imalu su bliski susret sa vanzemaljcima.

Oni su sletjeli kraj Karakasa, a nakon što su izašli iz svemirskog broda, telepatski su farmerima poslali poruku: Dolaze sa jedne nepoznate planete iz sazviježđa Orion, ali osim njih tamo žive i druge vrste. Njihove su prve komšije mali sivi koji još od 19. vijeka takođe posjećuju Zemlju.

Možda sada i može da se kaže; nije da posjećuju nego se vraćaju na našu planetu. To jest, kao i visoki plavi, tako su i mali sivi možda “povratnici” na Zemlji. Visoke plave prepoznajemo u mitološkim bogovima, vilama, u raznim bićima s ogromnim moćima.

Međutim, u tim mitovima se nalate i patuljci, zli vilenjaci i slične – nisk, a po ljudskim mjerilima ružne i često neprijateljski raspoložene prema ljudima – kreature.

Prilikom telepatske razmjene misli, vanzemaljci su otkrili: mali sivi nisu prijateljski raspoloženi, a djelimičan razlog za to jeste to što “nisu nastali prirodnim putem”, Prema nekim naučnicima, patuljasta bića sive kože nekada su možda bili ljudi ili visoki plavi. Međutim, geni su im žestoko mutirali uslijed degeneracije ili, možda, nuklearne katastrofe.

Prema drugima, ovo uopšte nisu živi organizmi nego kiborzi, bioroboti. Teško je otkriti sitinu, ali jedno je sigurno: prema mitovima su i patuljci i vilenjaci nekada bili bogovi ili vile, a to može ukazivati i na neki degenerativni proces koji se desio među stanovnicima Oriona.