Vampir, buntovnik ili utješna nagrada: OVO JE 7 TIPOVA MUŠKARACA SA KOJIMA NIKADA ŽENA NEĆE BITI SRETNA

Ponekad je ljubav zaista slijepa, a u nekim slučajevima svjesno biramo da zanemarimo neke od loših osobina naših partnera.

Međutim, kada dođe vrijeme da se odluči šta dalje, morate da zastanete i dobro razmislite. Jedino pitanje koje morete sebi da postavite je: Da li je on muškarac sa kojim želim da budem do kraja života?

A ako pitate žene, one izdvajaju sedam tipova muškaraca koje treba izbjegavati u širokom luku.

Vampir – živi na vaš račun
On je uvijek tu za vas i uvijek možete da računate na njega. Ali on živi kod vas, skroz besplatno. Ne plaća kiriju, ne plaća kredit i nikada ne plaća ni kafu ni večere. Iako je lijepo što je tu za vas psihički, dobro bi bilo da znate da možete da se oslonite na njega i kada su realne životne stvari u pitanju.

Ako je lijen, ne želi da radi i bori se i pušta vas da plaćate sve, s vremenom će vam biti sve teže, naročito kad na dnevni red dođu brak i djeca. Ostanak sa njim dugoročno je greška jer vi zaslužujete bolje,

Tip koji nije dobro
Imao je loše djetinjstvo, loš život tada, sada, uijvek je loše… On se psihički nikad ne osjeća dobro. Možete da želite da mu pomognete i da mu budete prijatelj, ali ako ostanete s takvim tipom u dugoročnoj vezi znači da će i vama svakodnevno biti loše jer je to ono što taj čovjek projektuje. Njemu je potreban prostor da sam raste, uči i razvija se. Njega ne možete da promijenite. Tek kada on sam počne da se brine za svoj život i mijenja svoje misli i postupke, tada će biti bolje.

To mu ne može niko usaditi, on to sam mora da shvati. Ako ostanete s njim, i vi ćete s vremenom početi da se osjećate sve lošije. Zar nije prirodnije da budete s nekim ko vas čini sretnim, inspiriše i podrška vam je da budete najbolje što možete biti?

Utješna nagrada
Ne volite ga onoliko koliko bi trebalo, ali dovoljno da možete da ga trpite. Znate da on nije “onaj pravi” ali nije ni “onaj loš”. Žene često prave ove greške zbog manjka samopouzdanja, ali ako osjećate da to stvarno nije “to”, ne morate da ostanete u takvoj vezi. Zaslužujete da budete zaista sretni.

Tip koji je naizgled savršen
Čini se da on ima sve. Završen faks. Super posao. Porodica mu je divna. On je zgodan, šarmantan, pametan, načitan. Ali – nema hemije. Nemojte se mučiti i pokušavati u nadi se da će se hemija probuditi. Vi sami ne birate koga ćete voljeti. Slijedite svoje srce i napustite ovaj brod ako vas ne privlači i ako vam srce ne igra zbog njega.

Zavodnik i šarmer
Nije važno kojim poslom se bavi. On ima ono “nešto”. Smješak, nagnutu glavu u stranu, efikasan nastup. On zna šta ima i koristi to. Zgodan je i zbog njega zaboravljate na sve svoje probleme. Ali, tako vjerovatno razmišljaju i sve druge žene oko njega.

On je šarmer, zavodnik i šanse da će duga veza s njim biti uspješna su poprilično male. Iako je dobro da kraj sebe uvijek imate nekog s visokim samopouzdanjem i šarmom, takođe vam trebaju i odanost, vjernost i iskrenost.

Radoholičar
Sav njegov novac neće vam ništa značiti za 15 godina. Kad dobijete djecu i bude vam potrebna pomoć. Kad budete željeli uspomene sa zajedničkih večera i ručkova. Kad budete željeli da je prisutan tu kada dijete prohoda, padne, prvi put se samo ljulja, donese macu kući… On neće biti tu. Biće na poslu.

Iako zbog njegovog posla možete sebi da priuštite sve na svijetu, ako ne želite da budete samohrana majka u braku, dobro razmislite. Željećete muža s kojim možete da dijelite život, a ne samo novčanik. Njegov posao će njemu uvijek i najvažniji, jer on je tako izabrao.

Buntovnik
Ovaj tip predstavlja najveći rizik za sretnu budućnost. Oduševiće vas ličnošću, strastvenošću, znanjima, s njim ćete proživjeti ono što niste sa bilo kim drugim. Ali, buntovnik, kojem ništa ne odgovara i na ovom svijetu mu ništa ne valja, a to neprijatno stanje obično rješava alkoholom, drogom ili đom…

To nije tip s kojim možete da imate sretnu i mirnu budućnost. Za tako nešto vam je potreban tip na kojeg možete da se oslonite i na kojeg uvijek možete da računate.