Valentin Inzko: Bezidejni spletkaroš bez osjećaja za narod s kojim živi!

Valentin Inzko (Feistritz, 22. maj 1949 –) austrijski je političar. Trenutni je visoki predstavnik za BiH, a funkciju je preuzeo 26. marta 2009. Od 2009. do 2011. je također bio specijalni predstavnik Evropske Unije u Bosni i Hercegovini.

Valentin Inzko je rođen u znaku Blizanaca, sa položajem Mjeseca pri rođenju u znaku Ovna. Tvrdi birokrata, koji uvijek nosi masku. Ispod maske je jedan nesiguran čovjek, koga hvata nervoza kad god treba da se suoči sam sa nekim problemom.

Radi kako mu kažu, isprazan je i nema nikakvih ideja niti osjećanja za narod s kojim živi tolike godine. Patološki je vezan za majku, u biti nema previše razumijevanja za djecu i često im nameće svoja razmišljanja.

Zaštitar planet Merkur mu daje izvjesnu inteligenciju i moć ubjeđivanja sagovornika, međutim kad naleti na argumente, vrlo brzo postaje nervozan i razdražljiv. Najviše ga žulja jedan čvrst argument, a to je da se u Bosni i Hercegovini živjelo mnogo bolje dok se nisu pojavili stranci i njihov utjecaj.

Gospodin Inzko svoje bogatstvo ulaže u poslove sa zemljištem i veoma mu dobro ide s tim. Veze sa svojom familijom su mu sve slabije kako godine prolaze. On se teško prilagođava i ljudima i podneblju, zato ga okruženje ne voli, gdje god bio. Trebao bi spavati glavom okrenut prema zapadu, kako bi spriječio prevelik utjecaj metala na svoj organizam. Trebao bi u prijepodnevnim satima brzo hodati, naročito u zimskom dijelu godine od oktobra do aprila. Vrhunski je organizator i vrhunski umije spletkariti.

(aura.ba/arhiv magazina Aura)