Uživaćete u svakom zalogaju: UKUSNI KROKETI OD ŠAMPINJONA (RECEPT)

Kroketi se uglavnom prave od krompira, ali njihova varijanta sa šampinjonima za mnoge je ukusnija. Uz to, imate još jednu ideju kako da u svoju prrehranu uključite zdrave pečurke.

Zlatni kroketi sa šampinjonima se pripremaju po prilično jednostavnom receptu pa ne morate provesti ni puno vremena za športeom, niti biti posebno vični kuvanju,

Sastojci: 1 luk, 100 g šampinjona, 50 g maslaca, 90 g brašna, 250 ml mlijeka, 250 ml pilećeg temeljca, 2 jaja, 300 g prezli, 200 g narendanog sira, Ulje za prženje, so i biber

Priprema:
Sitno nasjeckajte luk i šampinjone. U tiganju otopite maslac i dodajte luk te ga sotirajte oko 4-5 minuta i zatim dodajte pečurke. Zajedno pržite još pet minuta i dodajte brašno pa miješajte dok ne dobije zlatnu boju.

Sklonite sa vatre i lagano dolijte mlijeko. Kad smjesa dobije jednoličan izgled, dodajte joj pileći temeljac, izmiješajte i vratite na vatru da zgusne. Dodajte narendani sir, posolite i pobiberite pa ostavite da se hladi.

Od ohlađene smjese oblikujte krokete rukama. Svaki komad nakon što ste ga oblikovali uvaljate u brašno, jaja pa u prezle. Stavite u frižider na pola sata, izvadite i pržite u puno ulju oko 3 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.