Uzbuna u Sarajevu: MERKATOR I PODRAVKA “SAKRILI” SLANINU U JUHI S JEČMOM I POVRĆEM

Kupac “juhe” u sarajevskom “Merkatoru” obratio je pažnju tek kada je donio kući. Zapravo, njegova supruga je to primijetila da u njoj ima i slanine.

Na društvenim mrežama je osvanuo slijedeći natpis, ilustriran fotografijama:
“BOGATA JUHA S JEČMOM I POVRĆEM!

Podravka BiH – Zašto na prednjoj strani niste naznačili da ova supa ima sastav slanine? Nemojte odgovoriti da je u tanjiru uslikana ista, jer je ovo prijedlog za serviranje.
Mercator BH Zašto na Vašoj polici ne stoji naznaka “svinjetina”?

Sasvim je izvjesno da odgovornost pada na potrošača, jer on je taj koji mora obratiti pažnju na rokove i sastav svakog proizvoda, pa i na sastav juhe sa primamljivim naslovom “BOGATA JUHA S JEČMOM I POVRĆEM”.

Kako je portal “aura.ba” saznao kupac “juhe” u sarajevskom “Merkatoru” obratio je pažnju tek kada je donio kući. Zapravo, njegova supruga je to primijetila da u njoj ima i slanine.

Nisu je iskoristili, ali se pitaju koliko je Sarajlija – Bošnjaka, kojima islamska vjera zabranjuje svinjetinu, kušalo ovu juhu, odnosno supu, naravno u neznanju
Zato su i javno upitali “Mercator” i Podravku BIH (slovenačke i hrvatske firme registrirane u BiH) zašto ne obilježe police za proizvode sa svinjetinom. (aura.ba)