Užas u Sarajevu: Otkazale kočnice u trolejbusu; da vozač nije bio priseban desetine ljudi bi stradalo!

Vozač trolejbusa je naglo skrenuo i zaustavio se udarajući u parkirana vozila. Dramu je teško opisati riječima, ali o svemu mnogo će kazati fotogradfije u našoj galeriji


Sreća u nesreći! Večeras (subota, 25.8. 2018. godine oko 21,00 sat ) na Trgu Austrije, u blizini Baščaršije i na trolejbuskoj okretnici otkazale su kočnice u trolejbusu, koji je trebao da pokupi putnike prema južnim dijelovima grada.

Zahvaljujući prisebnosti vozača niko od putnika nije povrijeđem, ali su mnogi doživjeli šok od kojeg se dugo neće oporaviti. Sekunde su ih dijelile od težih povreda, a možda i od smrti!

Vozač trolejbusa je naglo skrenuo i zaustavio se udarajući u parkirana vozila. Dramu je teško opisati riječima, ali o svemu mnogo će kazati fotografije u našoj galeriji.

Ovo je još jedna sumorna sarajevska razglednica i priča o GRAS- u, kantonalnom javnom prijevozniku, državnoj firmi u kojoj sve škripi, ali niko ne odgovara. Za to vrijeme Bimo Jusufranić, čovjek koji je najzaslužniji za današnju agoniju drži privatni fakultet, a u Kantonalnom tužilaštvu, prema nazvaničnim informacijama, pada prašina na “Dosije Gras i Bimo” težak oko tonu dokaznog materijala. (aura.ba/E.M.)