Uz pucketavu foliju uštedite energiju i zadržite toplotu u svom domu! (Video)

U zimskom periodu nema ljepšeg osjećaja od boravka u toplom domu dok su napolju niske temperature i snijeg pada. Međutim, problem može nastati ako se toplota ne zadržava u domu. Ako imate problema sa zadržavanjem toplote i prozorima koji propuštaju hladnoću onda imamo sjajno i jednostavno rješenje za vas.

Ovaj trik je osvojio internet a potrebna vam je samo pucketava folija koja će poslužiti kao izolacija prozora. Možete i sami uraditi bez ikakve pomoći majstora. Foliju možete prvo potražiti u prodavnicama namještaja jer se najčešće koristi za pakovanje. Na ovaj naćin ćete zaštititi i okoliš.

Prvo foliju iskružite tako da odgovara vašim prozorima. Potom prozore poprskajte sa vodom i na njih zalijepite prethodno isječene komade folije tako što ćete na staklo zalijepiti mjehuriće a glatka strana da vam dođe spolja. Pređite lagano rukom preko folije kako biste je učvrstili na mjesto. Svi koji su probali tvrde da im se toplota duže zadržava u domu, a nakon što vam ne bude potrebna ova izolacija, folije jednostavno sklonite i sačuvajte za iduću zimu.