Uz pravilo 2-2-2, brak i ljubavne veze ne mogu da propadnu!

Sigurni smo da se slažete da je u današnje vrijeme veoma teško očuvati brak ili vezu. Pored mnogobrojnih iskušenja, stresa na poslu, umor i nervoza takođe mogu nepovoljno da utiču na emotivno stanje pojedinca.
Zato je važno stalno raditi na očvršavanju veze, a mnogi smatraju da pravilo 2-2-2 idealna strategija koja će održati ljubav između partnera jakom.

U nastavku vam otkrivamo pravila.

1. Svake druge sedmice parovi moraju svjesno da odvoje vrijeme jedno za drugoga

Odmah ćemo napomenuti da vrijeme koje posvetite jedno drugom treba da bude nešto nalik intimnoj “proslavi”. Možete otići na romantičnu večeru, pojesti zalogaj u lokalnom restoranu, ili kuhati zajedno, a večera za dvoje je odlična ideja. Kuhanje vas može spojiti, a dok jedete imaćete priliku da razgovarate i ostvarite intimnost.
2. Svaka dva mjeseca otputujte na vikend

Na svaka dva mjeseca bi trebalo da otputujete negdje, bilo da je riječ o obližnoj banji, izletu na planini ili romantičnom vikendu na selu. Bitno je da budete sami,te da zajedno sa partnerom provedete kvalitetno vrijeme.
3. Svake dvije godine priuštite sebi barem sedam dana putovanja i odmora

U vaš kalendar zajedničkih aktivnosti trebalo bi da obilježite sedam dana putovanja sa partnerom. Bitno je napomenuti da svoj odmor treba da provodite sami sa partnerom, a nikako sa prijateljima ili porodicom.