Uz pomoć bijele magije otvorite vrata sreći: DJELOTVORNIM ČAROBNIM RITUALIMA PRIZOVITE LJUBAV I OBOGATITE SVOJ ŽIVOT

Ljubav je jedna strana života koju bi svi željeli da barem jednom iskusimo. Ali šta se dešava kada ljubavi nema? Ukoliko vam je dosadila samoća i silno želite da se u vašem životu pojavi osoba koja će vam pokrenuti „leptiriće u stomaku“, oslonite se na magične rituale.

 MOĆ ROZENKVARCA

Ovaj poludragi kamen je kristal srca i kamen bezuvjetne ljubavi, koji pridonosi jačanju ljubavnih emocija te pozitivnom razvoju svih oblika ljubavi. Prvi tragovi njegove upotrebe stari su nekoliko vijekova kada su mu zbog neobičnog svjetlucavog efekta koji podsjeća na sjaj zvijezda pripisivane magične božanske moći.

Među ljudima je veoma cijenjen kao kristal koji zrači životnom snagom, uspostavlja emocionalnu ravnotežu, budi životnu radost te veoma uspješno privlači pažnju i ljubavni interes suprotnog spola. Iz tih razloga se vjeruje da će usamljenim dušama pomoći da napokon privuku emotivnog partnera.

U tu svrhu ezoteričari preporučuju da se ovaj kamen nosi na dužem lančiću tako da kristal bude u blizini srčane čakre ili da se nosi u grudnjaku ispod lijevog pazuha. Za privlačenje ljubavi, veći komad rozenkvarca držite u blizini kreveta kako biste upijali njegovu pozitivnu energiju dok spavate.

 

 SVIJEĆAMA OČISTITE AURU

Ljubavi dođu i prođu, i svako od nas u sebi nosti loše uspomene iz neuspjelih ljubavnih veza. Ne možemo kontrolisati kada ćemo se prisjetiti stare ljubavi i svih negativnih stvari koje su prethodile konačnom krahu veze. Sami sebe počnemo mučiti pitanjima „zbog čega, jesam li ja kriv ili kriva, možda smo mogli…“ itd., samo puneći svoju auru osjećajem krivice, frustracije i brige.

Kako se ovo ne bi desilo i vama, uzmite jednu crnu svijeću koja će predstavljati sve negativne emocije nakupljene tokom godina. Zapalite je a na papir napišite sve loše misli koje vam se motaju po glavi. Pročitajte naglas šta ste napisali, a papir zatim spalite u plamenu svijeće.

Ugasite plamen i zatim zapalite jednu bijelu svijeću. Dok se plamen izdiže, opustite se i pokušajte da zamislite kako nova ljubav ulazi u vaš život. Dopustite da vas preplavi osjećaj mira i sreće, znajući da ćete uskoro upoznati osobu koju ste tako dugo čekali. Na ovaj način ispunićete svoju auru pozitivnim emocijama i vibracijama.

VENERIN LJUBAVNI RITUAL

Nerealni standardi ljepote koji se određuju kroz modnu, filmsku i muzičku industriju, te kroz medije koji umjesto da potiču na zdravo razmišljanje, samo guše ljudsko samopouzdanje i sliku o sebi samima.

Ovaj trend je doveo do toga da mnoge žene nisu zadovoljne svojim izgledom i voljele bi da ga promijene i poboljšaju. Međutim, moramo se osvijestiti i shvatiti da nam neće pomoći ni estetska hirurgija ukoliko ne naučimo da zavolimo i prihvatimo sebe onakvima kakvi jesmo. Ovaj Venerin ritual koji se koristi od davnina, pomoći će vam da i vi zavolite sebe i prihvatite stvari koje ne možete promijeniti. Stanite ispred ogledala i fokusirajte se na svaki dio tijela pojedinačno, i svakom naglas ili u mislima recite – „volim te“! Pritom ne obraćajte pažnju na to da li on ispunjava nerealne estetske standarde, samo mu recite da ga volite.

Zatim uzmite ljubičastu svijeću, premažite je uljem od ruže ili jasmina, zapalite je i izgovorite čarobnu bajalicu: „Venero, boginjo ljubavi, daruj mi svoju energiju. Želim da budem lijepa, voljena i zadovoljna sobom.“

 ZAŠTITITE SE OD NEGATIVNE ENERGIJE

Većinu vremena nismo ni svjesni da smo svakodnevno okruženi raznim energijama, kako dobrim tako i onim koji nam mogu nanijeti veliko zlo. Ako ste okruženi negativnim osobama ili prisustvujete nekoj svađi ili neprijatnoj situaciji, te negativne energije mogu na vašu psihu i duh imati veoma destruktivne efekte.

Da biste se odbranili od ovih loših efekata, naučite kako da se svakodnevno zaštitite prije nego što napustite kuću. Sa dva prsta desne ruke napravite krug oko sebe, počevši od lijeve butine, preko glave, desne butine do početnog položaja. Zatim prođite kroz taj krug izgovarajući magične riječi: „Zaštićena sam od svake negativnosti.“

Ukoliko vam u životu osim ljubavi fali i samopouzdanja, možete isprobati ritual za pronalazak unutrašnje snage. Uzmite crvenu svijeću i premažite je eteričnim uljem limuna ili narandže, a potom je pospite prahom osušene hajdučice.Dok u ruci držite poludragi kamen citrin izgovorite bajalicu: „Ja sam lijepa, ja sam moćna, ja sam jaka i hrabra…“

 MAGIČNA TAROT KARTA ZA NOVI LJUBAVNI POČETAK

Tarot karta As pehara spada među najmoćnije simbole u svijetu ezoteroje. Ona predstavlja duboke osjećaje i snažne duhovne aspekte ljubavi i vezanost za druge osobe. Kada se ova tarot karta pojavi, često je znak da će nas uskoro preplaviti snažni i iskreni ljubavni osjećaji te da će nam se ostvariti naše najintimnije želje.

Ova moćna karta nagovještava početak nove veze, upravo one koja će dovesti do prave ljubavi i sreće. Kako bi vam ova karta pomogla u prizivanju ljubavi i životne sreće, stavite je na stočić pored kreveta, a pored nje držite zelenu svijeću premazanu ružinim ili jasminovim uljem. Zapalite svijeću i dok gledate u kartu, zamislite kako vas ispunjava osjećaj ljubavi i mira.

Potpuno se opustite i meditirajte desetak minuta, a onda duboko udahnite i izdahnite pa ugasite svijeću. Ritual je završen, a ovu meditaciju možete izvoditi jednom sedmično, najbolje za vrijeme punog mjeseca.

 

(aura.ba/D.K.)