Uz nekoliko kuhinjskih namirnica do sjajne i zdrave kože

U kuhinji sigurno već imate svježe mlijeko, med i maslinovo ulje. Sve te namirnice imaju blagotvorna svojstva za kožu pa umjesto sa skupim losionima, svoju suhu kožu možete nahraniti upravo njima.

Postoji nekoliko savjeta iz narodne medicine koji će vam pomoći kod suhe kože.

Za početak, preskočite tuširanje vrućom vodom. Iako to mnogima odgovara, napose tokom jeseni i zime, previše topla voda dodatno isušuje kožu bez obzira na proizvode koje koristite nakon tuširanja. Isto tako, ako se tuširate sapunima, obvezno nabavite neki organski bez štetnih kemikalija.

Možete kupovati skupe soli za uklanjanje mrtvih stanica kože, ali isto tako možete i sami napraviti pilinge koji će biti jednako djelotvorni, samo će imati blaži utjecaj.

Većina kvalitetnih losiona učinkovitija je ako se nanosi na vlažnu kožu jer se oni vezuju za vodu. Iz tog razloga losione nanosite nakon kupanja, dok vam je koža još pomalo vlažna.

Ulijte mlijeko u posudu, namočite čistu gazu, pa ju stavite na kožu nekoliko minuta. Mlijeko ima veoma umirujuće djelovanje i ne može vam štetiti.

Med ima sjajna svojstva za dobrobit kože, a isti slučaj je i s maslinovim uljem. Pomiješajte kašiku meda sa kašikom maslinova ulja i limunova soka pa mješavinu nanesite na suhe dijelove kože. Ostavite da odstoji 20 minuta, a potom isperite i hidratizirajte kremom.

Zob se već dugo koristi kao prirodni tretman za njegu kože jer ima antioksidativna i hidratantna svojstva koja dubinski čiste kožu. Kako biste napravili zobenu kupku, sameljite šoljicu zobenih pahuljica da dobijete fini prah koji ćete potom uliti u kadu dok voda teče. Sve izmiješajte, pa lezite u kadu i opuštajte se petnaestak minuta.