UVJERENJA KOJA NAM NE DAJU DA ŽIVIMO ONAKO KAKO BISMO ŽELJELI

Top 5 uvjerenja koja nas sprečavaju da živimo naš najbolji život uključuju:

1.) Nije važno voljeti sebe

Voljeti sebe je jedno od najvažnijih stvari koje možemo učiniti kako bismo živjeli život u njegovom punom potencijalu.

Voljeti sebe ne znači samo površno se maziti materijalnim predmetima, priuštiti sebi dan za sebe, već znači svim srcem prihvatiti, cijeniti sebe i izraziti zahvalnost što se svaki dan nalazite u svom tijelu.

Dakle, mnogi od nas sebe stavljaju na zadnje mjesto, svi drugi su im važniji.

U redu je davati, ali najvažnije je sebe staviti na prvo mjesto, to je zdrava i svjesna stvar koju možete učiniti, jer kako bi uistinu mogli dati, morate prvo biti ono što dajete.

2.) Ja sam kažnjen zbog pogrešnih izbora i nagrađen zbog onih dobrih

Pojam “dobrog” i “lošeg” je iluzija koju koristimo kako bi opravdali određene stvari u društvu. Bog, Svemir, Izvor (kako god to želite nazvati), ne sudi, nego samo reaguje i odražava natrag vaše vlastite vibracije.

– Svemir vas ne kažnjava niti vas blagosilja. Svemir odgovara na vibracijski stav koji emitujete – rekao je Abraham Hiks,

To znači da nije toliko bitno ono što radimo u životu, već je bitna naša energija koja stoji iza toga. Kakvu god energiju šaljemo u svemir, upravo to je ono što ćemo dobiti natrag.

Zaboravite “loše” i “dobro”, kao da su samo etikete, mi češće reagujemo iz jezgra mjesta ili straha ili ljubavi. Kada reagujemo strahom, Svemir odgovara istom mjerom, kada reagujemo s ljubavlju, Svemir odgovara na isti način, prenosi Atma.

3.) Ja nisam dovoljan

Mi smo uvijek svoji najgori neprijatelji. U stvari, kada bi polovina nas obratila pažnju na zlostavljanje koje si serviramo na dnevnoj bazi, mi bi bili šokirani.

Misli poput – “Ja sam tako debela” ili “Ja to ne mogu” ili “Ja nisam dovoljno dobar”, često mogu proći neotkriveno, ali mi ih podsvjesno čujemo, a one utiču na nas bez obzira jesmo li mi toga svjesni ili ne.

Razumijevanje i spoznaja da ste dovoljno dobri i savršeni, upravo onakvi kakvi jeste, je vrlo oslobađajući osjećaj, onaj koji će vam pomoći da živite svoj život u potpunosti. Već imate sve što bi trebalo, to sve živi u vama, a zatim se izražava spolja.

4.) Biću sretan kada …

Kada vežete svoju sreću za ishod nekog događaja ili situacije, to će uzrokovati situaciju u kojoj zauvijek jurite sreću, umjesto da uživate i živite je svaki dan. Srećni ljudi su oni koji su naučili biti srećni u sadašnjem trenutku, umjesto da čekaju da se nešto desi.

Istinska sreća proizlazi iznutra, nikakva fizička situacija ne može je proizvesti. Fokusirajte svoju energiju na sadašnji trenutak i nađite sreću u svemu što jeste – to je jedini način da budete istinski i vječno srećni.

5.) Moram tražiti svoju svrhu

Vaša svrha nije nešto što vas čeka na vrhu ogromne planine, vaša svrha je već u vama i što se više uskladite s istinskom suštinom sebe, to će se više vaša svrha otkrivati. Otkrivanje svoje svrhe je jedna od najboljih stvari koje možemo doživjeti u životu, ali to nije nešto što zahtijeva mapu.