Usporite pojavu bora oko očiju

Pojavljivanje bora oko očiju je neminovno, ali neke naše svakodbevne navike mogu da djeluju na to da se bore pojave ranije ili kasnije.

Jedite više ribe, posebno losos
Ako niste ljubitelj ribe, možete zdrave masti i proteine zamijeniti biljnim varijantama, ali najjednostavnije rješenje jeste da jedete ribu. Losos sadrži proteine kao i drugo meso, ali i zdrave masti koje poboljšavaju kvalitet kože i njeguju druga tkiva. Riba iz hladnih voda je važna u ishrani jer sadrži esencijalne masne kiseline i omega 3. Ako ne volite ukus ribe, bar nabavite kapsule ribljeg ulja i druge suplemente kojima ćete nadoknaditi to.

Koristite dnevnu kremu
Možda ste već počeli da koristite kreme protiv starenja kože, što neće odmoći, ali imajte na umu da se bore oko očiju stvaraju i kada koža nije dovoljno nahranjena, a ne samo kada dođe vreme da se ona njeguje posebnim kremama. Kreme za bore oko očiju sadrže posebne sastojke koji sprečavaju starenje kože, ali svakodnevno preko dana obezbijedite koži dobru hidraciju i njegu običnom dnevnom kremom. Divimo se svojim mamama i bakama kako su bile mladolike, a pretpostavljamo da one nisu imale toliki izbor kada je riječ o kozmetičkim sredstvima. Neka istraživanja pokazuju da je mogućnost izbora u savremenom svijetu dodatni izvor stresa, koji zato može i da poveća bore oko očiju. Ako raspolažete kremama ili mastima koje ste koristili ranije ili koje su za opštu upotrebu, ne opterećujte se činjenicom da su kreme za bore oko očiju skupe – biće dovoljno da detaljno čistite kožu poslije šminke, nanosite hidratantne kreme koje su vam prijatne i bore oko očiju neće biti izražene.

Ne pretjerujte sa čišćenjem lica
Iako je preporučljivo da se umivamo često i da koža lica bude čista da bi ljepše upila kremu koju nanosimo, nemojte koristiti invazivna sredstva za umivanje, tonike, sapune i druge hemikalije za higijenu koje mogu da isuše kožu.

Čak i ako vam se ne čini da je poslije tih ispiranja koža suha, najmanje remećenje hemijskog sastava površine menja PH vrijednost kože, a onda tijelo vrši napor da nadoknadi to umjesto da jednostavno regeneriše ćelije kože. Ako možete da izbjegnete sredstva za ispiranje, izbjegnite ih i imaćete manje bore oko očiju. Ako ipak ne možete bez toga, obezbijedite da poslije svakog ispiranja sredstvima za lice imate spremnu kremu ili sličan proizvod kojim ćete licu vratiti vlažnost i površinski sloj.

Komentari

komentara