UROKLJIVE OČI: Oči su ogledalo duše, a zlo dolazi s drugih mjesta!

Od davnina se vjerovalo u porokljive ili urokljive oči, tj. da osoba ima jako loše oči koje sa pogledom mogu da nam nabace razne nesreće i nedaće pa i bolesti. Međutim, da li su oči krive ili je nešto drugo posrijedi.

EZOTERISTI nisu nikada vjerovali  u te mogućnosti i zato evo pravog sagledavanja sa strane ezoterista. Oduvijek se znalo da su oči ogledalo duše, u očima sagledava se slika kompletno osobe kao i njene energije.

Sve potiče dakle iz naše AURE (energetskog omotača). Ima jako mnogo osoba na žalost koje posjeduju jaku i negativnu energiju i čija čakrena polja su  mnogo razvijena i jaka.

Osobe sa takvom vrstom energija prosto negativno plijene na osobe koje posjeduju pozitivnu energiju i samim tim  im oduzimaju finu i lijepu energiju  tako što ih ispijaju tj. cijede energetska polja zbog toga dolazi do glavobolja, pritiska u grudima i glavi, dolazi do loše koncentracije i iznemoglosti, lošeg raspoloženja, korigovanja u ishrani i sna, promjene ponašanja u društvu itd.

Osobe koje su napadnute energetski veoma se dugo oporavljaju energetski i loše  funkcionišu na životnim poljima.

Naši narodi su oduvijek vjerovali u urokljive oči, a nikada ranije u negativne energije. U zadnje tri decenije polako se u narodu otvaraju vidici i po ovom polju.

Zbog uticaja negativnih planetarnih polja kao i negativnih elemenata i skupova  na zemlji što ujedno i mijenjaju energije samih ljudi  kao i njihova ponašanja, razmišljanja i djelovanja.

Previše je negativnih energija u javnim oblastima, a najviše na estradi, politici, sportu… Kada smo pomenuli estradu moram reći da vodeću ulogu  kada su negativne energije u pitanju upravo imaju oni koji su nekada bili velika imena, a sada kao da nisu ni postojali. To se zove zavist, ljubomora  a ljubomora oduzima energiju. Drugačije se takve osobe nazivaju energetskim vampirima.

Ovo ne kažem da se oni bave nekim lošim stvarima već kažem da u sebi  posjeduju tu sposobnost  da svojom energijom nesvjesno ili svjesno iscrpe druge  pozitivne energije oko njih.

Želim samo da napomenem  da osobe koje imaju  sposobnost  da drugima  oduzimaju  energiju i da ih pri tome iscrpljuju što može dovesti i do velikih  dešavanja na zdravstvenom polju, to mogu raditi svjesno ili  nesvjesno tj. da ni sami ne znaju šta i kako utiču na druge jer se energije u većini slučajeva ne mogu kontrolisati.

Dakle, odgovorno tvrdim da urokljive oči ne postoje, već da  sve zavisi od naših aura (energetskih omotača).

 Piše: ezoterista Zoran Šumadinac