Urinarne infekcije: KAKO IH LIJEČITI PRIRODNIM ANTIBIOTIKOM?

Dosadne i bolne urinarne infekcije najčešće izaziva bakterija ešerihija koli. Pored medikamenata pomenute infekcije efektno mogu da se liječe i prirodnim lijekovima.

Ljekovito bilje efikasno može da pomogne kad vas muče bolne urinarne infekcije, kad stalno osjećate potrebu da mokrite, kad osjećate bol u donjem dijelu stomaka i kad vam pritisak pravi problem dok hodate. Pomenute tegobe najčešće izaziva bakterija ešerihija koli.

Kako biste riješili pomenute probleme i kako bi urinarna infekcija bila izliječena bez upotrebe lijekova, prijedlažemo vam provjereni prirodni lijek. Neki prirodni antibiotici odlično će vam pomoći u prevazilaženju problema.

Kako se priprema prirodni antibiotik

Antibakterijska i antivirusna dejstva dolje navedenih sastojaka efikasno uništavaju najupornije bakterije ešerihije koli.

Potrebni sastojci:
250 g korijena peršuna
250 g limuna sa korom
250 g meda
2 dcl maslinovog ulja

Priprema:
Korijen peršuna i limun sa korom treba sitno isjeckati, a zatim sve sastojke, uključujući med i maslinovo ulje, sjedniti u blenderu.

Kašastu masu koju treba čuvati u frižideru. Ujutro, prije doručka i kafe, pojesti jednu kafenu kašičicu. Kad pojete sadržaj teglice, trebalo bi da je bakterija nestala iz vašeg urinarnog trakta.
Med za ovaj recept nabavite kod provjerenog pčelara. Limun prije upotrebe držite u hladnoj vodi pomiješanoj sa sodom bikarboom sat vremena – na taj način će se uništiti pesticidi koji su nanijeti prskanjem limuna dok je još bio na stablu.