Uređenje doma: PRLJAV FRIŽIDER DONOSI DUGOVE, STOLICE ZA LJULJANE PRIZIVAJU DUHOVE

Prema feng šuiju svaka stvar emituje energiju. Zato je uređenje doma ključno za celokupan balans. Važno je, da prema ovom učenju, u domu držite stvari koje privlače blagostanje i sreću i da dopustite pozitivnoj energiji da cirkuliše. Ipak, u mnogim kućama je pregršt stvari koje blokiraju energiju.

Nered i prljavština
Ako je vaš dom pun prljavštine i zatrpan nepotrebnim stvarima, prema ovom vjerovanju privlači finansijske probleme. Nered može da stvori finansijske blokade i onemogućiti plaćanje dugova, jer je energija zarobljena. Prljav frižider po feng šuiju donosi dugove koje nećete moći da naplatite, a prljava rerna finansijske probleme.Takođe ako želite dobru energiju ovih pet stvari treba da izbacite iz doma.

Kaktus
Kaktus je vjerovatno jedna od najpopularnijih biljaka za kućne uslove. Nije zahtjevan, a može da lijepo ukrasi dom. Međutim, feng šui pravila kažu da nijedna biljka sa trnjem ne smije biti u kući, a jedini izuzetak su ruže.

Suho cvijeće
Ovdje se misli i na uvelo cvijeće, ali i na aranžmane od suhog cvijeća. Vastu Šastra, hindu nauka o arhitekturi kaže da ni po koju cijenu u kući ne smijete imati suho cvijeće.

Slomljeni sat
Feng šui kaže da ništa u kući ne smije da bude okrnjeno ili slomljeno, a nikako satovi jer polomljeni sat je znamenje loših događaja u budućnosti.

Prazne stolice za ljuljanje
Drevno vjerovanje kaže da je prazna stolica za ljuljanje otvoreni poziv zlim duhovima da se u nju smjeste i smrse konce ukućanima.

Stari kalendar
Vjerovanje kaže da će posmatranje stare godine, datuma ili dana prizvati nesreću u vaš život.