URADITE SAMI: Izrada revera (kitica) za vjenčanje (VIDEO)

Za revere ili kitice za vjenčane uzvanike sve češće se koriste mali cvjetni aranžmančići umjesto tradicionalnog ružmarina. Takvi reveri se usklađuju sa bojama i cvijećem vjenčanja, pa se tako mogu naći i oni vrlo maštoviti od materijala poput cimeta ili mini tikvica.

U ovom članku prikazat ću vam jednostavnu izradu revera sa spužvastim cvijetom kale. Umjesto kale možete koristiti satenske ružice, spužvasto cvijeće i slične materijale koji vam pašu uz temu vjenčanja. Materijal za izradu možete naći u gift shopovima, knjižarama i trgovinama specijaliziranim za potrepštine za cvjećare i vjenčanja.

Potrebne su nam spužvaste mini kale (u onom broju kao broj uzvanika), listići za dekoraciju, tanja satenska traka, oštre škare i glutakol traka u zelenoj boji (još se naziva i cvjećarskom trakom).

Donosimo i video snimak koji vam može pomoći da aktivirate svoju kreativnost!
Možete još po želji nadodati sitne bobice ili slične ukrase. Za glavne uzvanike (roditelje, kumove i sl.) svakako napravite bogatije revere.

Odrežemo mali komadić glutakol trake, ona je specifična po tome što je ljepljiva tek kada se malo rastegne, a na dodir je slična krep papiru.

Rastežući glutakol traku, omotamo je pod kosinom oko žičanih stapki.

Ne treba omotavati previše, dovoljno je prekriti dužinu stapki cca 3 cm.

Nakon što smo omotali traku, dio koji je višak treba odrezati.Koristite oštre škare ili kliješta za rezanje tanke žice.
Pri vrhu stapke čvrsto treba privezati satensku traku, koju vežemo u mašnu.

/svadbeivjencanja.ba/Branka Biščan/vjencanjesnova.com/