“Uradi sam kozmetika”: MASLINOVO ULJE I CIMET “BRIŠU” CELULIT

Cimet ima niz korisnih svojstava. Ima baktericidna i antiinflamatorna svojstva. Može biti od pomoći kod mučnine. Poboljšava apetit i olakšava koncentraciju. Prije nekoliko vijekova primjenjivana je kao lijek za poboljšanje cirkulacije krvi, koristio se za oralnu higijenu, probleme sa varenjem, bolove u mišićima i menstrualni ciklus. Bio je i lijek za prehladu.

Kombinacija maslinovog ulja i cimeta je savršena mješavina za učvršćivanje i mršavljenje. Redovne masaže pomoću ove “uradi sam” kozmetike će poboljšati izgled kože i učiniti da celulit nestane. Prije prve upotrebe, međutim, obavezno uradite test na alergije. Cimet je veoma efikasan, ali takođe može da iritira ili izazove alergije.

Kako se pravi ulje od cimeta?
Uzmite nekoliko štapića cimeta i stavite ih u teglu, a zatim sipajte maslinovo ulje. Poklopite teglu i ostavite na tamnom i hladnom mjestu oko 14 dana. Ne zaboravite da svakodnevno protresete teglu da biste pomiješali cimet i maslinovo ulje.

Poslije dvije nedelje dobićete domaće ulje od cimeta. Njegov miris će vas očarati. Takav proizvod ima veoma širok spektar primjene. Biće korisno za njegu, zdravlje i opuštanje, pa čak i u kuhinji.