Upozorenje stručnjaka: Evo zašto ne biste trebali kupovati izrezano voće i povrće

U kupovinu namirnica najčešće odlazimo u velike supermarkete jer ćemo tamo na jednom mjestu naći sve što nam treba. No, neke stvari nikako nije pametno kupovati ukoliko želite uštedjeti svoj novac.

Stručnjakinja za kupnju Andrea Woroch upozorava kako bi vas neka pakiranja proizvoda mogla koštati čak do 100 posto skuplje, piše Independent.

Kako bi uštedjeli vrijeme za pripremu obroka ljudi često posežu za policama na kojima se nalazi već oguljeno i narezano voće ili povrće. Narezana mrkva, očišćeni i na kockice narezani ananas ili bundeva samo su neki od proizvoda koji su spremni za jelo ili kuhanje. No, takvi proizvodi mogu biti mnogo skuplji od voća i povrća koje kupujemo svježe i na vagu.

Ista je stvar i s pakiranim mesom – kupite veća pakiranja pa ih sami prekirajte u porcije koje su vam dovoljne. Proći ćete znatno jefitnije.

Također, mala pakiranja začina ili grickalica itekako su skuplja od velikih pakiranja, a kako je rok trajanja takvih namirnica podugačak, zaista nema razloga kupovati manja i skuplja pakovanja.

Također, baterije koje se nađu u našim košaricama su često rezultat impulzivne kupnje koja će nas na kraju skupo koštati. Stručnjakinja savjetuje da se radije odlučimo na online kupnju većeg broja baterija umjesto da posegnemo za pakiranjem od četiri baterije.