UPOZORENJE NAUČNIKA: Misteriozna Planeta 9 usmjerava sve komete prema Zemlji!

Prema navodima istraživača, misteriozna, skrivena planeta, koja bi mogla da se nalazi na ivici našeg solarnog sistema, mogla bi da bude povezana sa izumiranjem na Zemlji.

Ova, još nepotvrđena planeta bi mogla da izazove padanje kometa i na taj način dovede do masovnog izumiranja, tvrdi Danijel Vitmir, profesor astrofizike u penziji.

On u svom radu na ovu temu povezuje periodične događaje izumiranja koji su se dešavali na Zemlji sa nepoznatom Planetom 9.

Prethodnih mjeseci, dvojica naučnika su tvrdila da su otkrili jake dokaze postojanja ove planete, a jedan od njih je nedavno rekao i da je otkrio još informacija o ovoj misterioznoj planeti.

Ukoliko su navodi tih istraživača istiniti, Planeta 9 bi bila 10 puta veća od Zemlje i 1.000 puta udaljenija od Sunca od naše planete.

Misteriozni događaji vezani za izumiranje dešavaju se na svakih 27 miliona godina. Nikome nije sasvim jasno zašto komete stižu u naizgled preciznom vremenskom periodu, ali potencijalna objašnjenja uključuju djelovanje misteriozne Planete 9.

Nova teorija sugeriše da ukoliko je ideja periodičnog izumiranja istinita, onda za to možda treba okriviti orbitu Planete 9. Naime, pretpostavlja se da dok se ova planeta kreće oko Sunčevog sistema, ona prolazi kroz Kuiperov pojas (oblast spoljašnjeg solarnog sistema puna ledenih objekata) i izaziva pomjeranje kometa ka našoj planeti.