Unesite u svoj dom darove prirode i obezbijedite mir i ljepotu u životnom prostoru! 10 ANTISTRES BILJAKA KOJE CE PRETVORITI KUĆU U OAZU MIRA

Ukoliko živite u stanu, nemate svoju baštu, a čeznete za prirodom, onda će vas oduševiti inspirativna galerija koja krije 10 zelenih biljaka, savršenih za svaki dom.

Zelena boja najviše prija oku čovjeka u odnosu na ostale nijanse, ali kako bi svoj dom pretvorili u oazu mira i opuštanja nije dovoljno da samo okrečite zidove u zeleno. Ukoliko živite u stanu, nemate svoju baštu, a čeznete za prirodom, onda će vas oduševiti inspirativna galerija koja krije 10 zelenih biljaka, savršenih za svaki dom.

Uglavnom od cvijeća očekujemo raskošne cvjetove u jarkim bojama, ali ove zelene biljke idealno će se uklopiti u svaki kutak u vašem stanu. Sobne biljke možete ponekad iznositi i u dvorište ili na terasu, ali važno je da uvijek imate bar jednu u svom domu.

Možda se pitate zašto nam je ovo zeleno bogatstvo potrebno, ali ne zaboravite da su istraživanja pokazala da zelene biljke djeluju kao antisters, a pored toga predstavljaju pravo osvježenje prostora.

10 NAJ BILJAKA

  1. ADAM
  2. PAHIRA – DRVO NOVCA
  3. BOŽIĆNA ZVIJEZDA
  4. ŠEFLERA
  5. SINGONIJUM
  6. AGLAONEMA
  7. FIKUS
  8. PJESMA INDIJE (vrsta Dracene)
  9. DIFENBAHIJA
  10. FILADENDRON