Umotajte stopala aluminijumskom folijom: Za sat vremena desiće vam se čudo!

Aluminijumska folija ne mora nužno da bude rezervisana samo za kuhinju. Postoje zanimljivi načini kako da je koristite za zdravlje i vraćanje energije. Na portalu Natural cures not medicine tvrde da pomažu i da vrlo malo ljudi zna za to.

Po njima, aluminijumska folija pomoći će vam u ova četiri slučaja:

1. Liječenje prehlade

Vjerovali ili ne, aluminijumska folija navodno ublažava simptome prehlade. Umotajte stopala folijom i nakon sat vremena je uklonite. Ostavite stopala da dišu dva sata pa ponovite postupak.

 

2. Uklanja umor

Vratiće vam energiju, a postupak je sljedeći – nekoliko komada folije stavite u zamrzivač, pa izvadite nakon dva, tri sata. Potom ih stavite na obraze i kapke. Momentalno ćete se osjećati osvježeno.

 

3. Ublažava opekotine

Ako je vjerovati američkom istraživanju, aluminijumska folija pomaže kod opekotina. Ranu najpre pažljivo očistite, osušite čistim peškirom i nanesite mast za opekotine. Umotajte to folijom i učvrstite ljepljivom trakom. Bol će biti manji.

4. Uklanja bol u zglobovima

Umotajte aluminijumskom folijom deo tela u kojem osjećate bol i krećite se što manje. Ostavite to da stoji cijeli dan ili tokom noći. Ponovite postupak za deset dana, pa napravite pauzu od dvije nedjelje.

(stil.kurir.rs)