UMJESTO POHOVANIH: TIKVICE UZ SOS OD KISELE PAVLAKE

Kod nas ih domaćice najčešće pohuju ili griluju, u ovom receptu su narendane i pržene.

Tikvice se koriste u raznim varijantama, zato što ukus tikvice ne remeti ostale sastojke. Neki smatraju da su one savršeno povrće – dijetalno, zdravo i ukusno. Pravo su osvježenje u odnosu na krompir i rižu koji su najčešće na našim tanjirima kao prilog. Kod nas ih domaćice najčešće pohuju ili griluju, u ovom receptu su narendane i pržene.

Sastojci:

– 3 jaja

– 3 kašike brašna

– 2 veće tikvice

– so i biber

– 1 čaša (180 ml) kisele pavlake

– struk peršuna

– struk vlašca

Priprema:

Narendajte tikvice. Dodajte im jaja, brašno, so i biber. Ako vam smjesa izgleda pregusto ili prerijetko dodajte mlijeko ili brašno – treba da bude nešto gušća od smjese za palačinke.Kašikom stavljajte na zagrijano ulje smjesu. Pecite ih s jedne i druge strane dok ne poprime zlatno-žutu boju.

U kiselu pavlaku nasjeckajte peršun i luk vlašac. Dodajte i malo limunovog soka.

Komentari

komentara