Umjesto mašinice koristi plamenik: Egipatski frizer svoje mušterije šiša vatrom!

Frizer Mohamed Hanafy iz Kaira zadnjih mjeseci ima posla preko glave. Naime, u njegovom salonu je skoro nemoguće zakazati termin jer je prebukiran, a sve zbog svoje jedinstvene metode šišanja vatrom.

 

Kako kaže, na ideju je došao kada je YouTube-u vidio pakistanskog frizera koji je koristio sličnu tehniku šišanja. Hanafiju se svidjela ideja pa je i sam odlučio da je isproba na svojim, mahom mladim klijentima koji su oduševljeni konačnim rezultatom.

  • Tokom šišanja koristim plamenik i sprej za kosu koji je zapaljiv, a vatra uklanja dlake bolje od makaza i mašinice, i gusta kosa na ovaj način duže ostaje ravna. Osim toga, vatra pomaže u održavanju boje, uklanja ispucale vrhove i uništava perut bolje od svakog šampona- tvrdi Mohamed.

Ovaj popularni egipatski frizer kaže kako je u početku imao velikih poteškoća da nagovori svoje dugogodišnje klijente na šišanje vatrom, ali izgleda da se rizik itekako isplatio jer je njegov salon puniji nego ikada.

  • Sada svi žele da se pohvale da su se šišali vatrom, i mislim da će se ovaj hit uskoro proširiti i na ostatak frizerskog svijeta. Kažu da oni koji se igraju vatrom će se kad tad i opeći, ali do sada nismo imali nikakvih nesretnih slučajeva – kaže Mohamed Hanafy.

(huffingtonpost.com/aura.ba)