UMJESTO CRVENOG KONCA, NOSITE ZELENI ILI PLAVI: EVO ZAŠTO

Na našim prostorima najrasprostranjenije je vjerovanje da oko ručnog zgloba treba nositi crveni končić, kako bismo se zaštitili od uroka. To vjerovanje toliko je čuveno i ukorijenjeno, da se končić vezuje i bebama odmah po rođenju.

Ipak, osim crvenog, nose se i končići drugih boja, jer se vjeruje da imaju značajan uticaj na sudbinu i da privlače dobre stvari u život.

Zeleni končić

 Vjerovali ili ne, zeleni končić je jedna od najstarijih hamajlija, iako nama možda i nije tako poznata. Nosi se zbog privlačenja prosperiteta. Vheruje se da pomaže da iz svake situacije izađete kao pobhednik, da lakše i brže rastete i razvijate se i postajete uspješni.

Tamnozeleni končić

Vjeruje se da pomoću ovog končića stvarate prijatnu životnu atmosferu i da ga treba nositi pred važne razgovore i sastanke.

Narandžasti končić

Ovaj končić mnogi nose neprekidno jer se vjeruje da privlači sreću i štiti od bolesti.

Roze končić

Uglavnom ga nose žene, jer navodno pojačava rast i protok ženske energije. Biblijska kraljica Saba, poznata po vanserijskoj lJepoti i mudrosti, navodno je stalno nosila ružičasti končić oko ručnog zgloba.

Žuti končić

Vjeruje se da štiti od crne magije i bolesti, i da pomaže da postignete uspjeh na svim poljima.

Plavi končić

Ovo je najpoznatija boja ja privlačenje sreće i uspjeha u poslu, koja navodno pomaže da pobjedite svoje suparnike. Plavi končić simbolizuje mir, pa tako navodno pomaže da se bolje koncentrišete na zadatak i dovedete um u stanje harmonije.

error: Content is protected !!