Umija I., (54) iz Sarajeva o pobjedi teških oboljenja: BILI SAM OTPISANA, VRATIO ME „POČITELJAC“!

Nakon tromjesečne terapije uredni nalazi; ni ciroze, ni hepatitisa, ni bolova u kostima! A doktori su je bili otpisali, tvrdeći da ima sarkom kostiju. Tvrdili su i da je sa njenom jetrom sve u redu ali se, ipak, ispostavilo da boluje od ciroze jetre i hepatitisa B. Ovo je još jedna u nizu priča o ljudima koji su prošli kroz pakao, a danas žive i zdravi su zahvaljujući alternativnoj medicini. U ovom slučaju fitoterapiji i čuvenom Počiteljskom sirupu…

Senka Mušanović

– I sad, kad se prisjetim kroz kakve nevolje sam prolazila, preplave me trnci. Zaplačem. Nisam ni vična da govorim, ne umijem dobro, mudro i pismeno kazivati ali, razumjet ćete me sigurno – započela je svoju priču Umija.

Sreli smo je kod Senke Mušanović početkom avgusta. Umija se spremala za odlazak na more. Došla je da uzme nekoliko boca Počiteljskog sirupa, da ponese sa sobom. To je njen sok, osvježenje, vitamini, riznica zdravlja. Počiteljski sirup je izliječio, a kaže  da je Azrail već počeo obilaziti oko njene kuće. No, krenimo redom…

Njen pakao nastupio je prije četiri godine. Trajao sve do prije tri mjeseca. Umija se preko noći od vitalne, radišne i okretne žene – pretvorila u onemoćalu staricu.

Koje je zlo manje?

– Dok su svi oko mene govorili da je slabost izazvala gripa, osjećala sam da je u pitanju nešto drugo. Kosti su me na čudan način boljele. Ostala sam u bolnici pod sumnjom da imam sarkom kostiju. Čak su tvrdili da i jeste sarkom, no, poslije detaljnijih pretraga, ustanovljeno je da imam reumatoidni artitis.

Ne zna veli, kome kako i zašto su se dijagnoze pobrkale. No, taman što se opustila i prenula iz prvobitnog grča, radujući se što je ipak od dva zla, zadesilo manje, Umija se opet našla pred preprekom.

– Boljelo me jako ispod rebara, stomak se napuhao. Uz pojašnjenje da imam blažu upalu mokraćnih kanala, jajnika i jetre, otpuštena sam kući. Pila sam čajeve, antibiotike, mazale se kremama, gelovima. Smršala sam u tom periodu više od 20 kilograma. Užasno. Nalikovala sam na kostur. Samo mi je stomak rastao. Zlobne komšinice su govorile da sam trudna, neke opet da bolujem od rijetke, nepoznate bolesti?!

 Svemoćni sirup

– Istina je bila da sam se ja polako opraštala od svoje duše, ali i tijela i ukućana. Osjećala sam, posebno noću kad svi ukućani legnu, kako Azrail obilazi oko kuće, oko mene, čekajući pogodan čas da mi kaže:”Hajmo, vrijeme je”.

– Čak sam se i pripremala za taj trenutak, preslišavala samu sebe, šta znam, koliko trebam znati za onaj svijet…

Tih dana, dok je iščekivala najgore, u pogoršanom stanju se opet obrela na KCU Sarajevo. Sa Klinike za endokrinologiju, diabetes i bolesti metabolizma, otpuštena je 13 dana poslije. Dijagnoza: diabetes mellitus tip 2, Chirrhosis hepatis decomb.

– Ja sam se već bila predala, no, na svu sreću, moj muž nije. Raspitivao se koja bi mi hrana godila, ko bi mi mogao pomoći. Pozivao je doktore i sljedbenike alternativne medicine i tako dobio preporuku da posjeti sfitoterapeutkinju Senku Mušanović.

Ipak je prvi put otišao sam, s nalazima. Vratio se s bocom Počiteljskog sirupa. Pila sam. Mislila sam da umišljam da mi je bolje. Ali nisam umišljala. Po drugu bocu sirupa sam otišla sama. I po treću. Jetra je danas, nakon tromjesečne Senkine terapije, zdrava. Ni ciroze, ni hepatitisa, ni bolova u kostima. Živjela Senka i njen svemoćni sirup! – završava Umija priču.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!