ULJE ČAJEVCA: Učinkovit u borbi protiv gljivica, bakterija, virusa…

Prema mišljenju dermatologa, ulje čajevca najbolji je prirodni antiseptik, a danas možemo pronaći mnogo recepata i upotreba ovog ulja uz koje možemo otkloniti brojna kožna oboljenja.

Osim kože, ulje čajevca preporučuje se u liječenju našeg organizma i ujedno predstavlja jedan od najkvalitetnijih antioksidansa u prirodi. Ulje čajevca jedno je od dva eterična ulja koja se mogu nanositi izravno na kožu, dok je prvo mjesto zauzelo eterično ulje lavande.

Čajevac pomaže u borbi protiv akni, gljivica, kožnih infekcija i infekcija tjemena glave, dezinfekciji, a može poslužiti i kao sredstvo koje se rabi za dezinfekciju životnog prostora.

Dermatolozi potvrđuju da ulje čajevca odlično djeluje kod uklanjanja gljivica s noktiju i kože, posebno kada je riječ o početnim stadijima. Promjene boje noktiju na žutu ili kremastu boju najčešći su simptomi nastanka gljivica. Kod poodmaklih stanja sa zadebljanim noktima, liječenje čajevcem je moguće, ali takav tretman može potrajati jako dugo.

Ulje čajevca posjeduje prirodna antibakterijska, antiseptička i antimikotička svojstva, pa se preporučuje kod liječenja manjih rana i ogrebotina. Također, pomaže i kod liječenja žuljeva i opekotina te infekcije i iritacije kože.

Jedan od problema s kojim se najčešće susreću osobe koje na radnom mjestu, posebno u uredu, provode i po nekoliko sati, jesu neprijatni mirisi stopala, kao i gljivice koje se često pojavljuju uslijed znojenja. Čajevac se i ovdje pokazao kao jako uspješno sredstvo, a samo nekoliko kapi ovog ulja pomiješanih s bebi puderom za nekoliko dana mogu otkloniti ovaj problem.