Ukusno: PUNJENA PILETINA

Za današnji ručak evo jednog specijaiteta kojeg u Hercegovini obožavaju:

Sastojci: pileći fileti, 100 g tvrdog žutog sira, 100 g suhog mesa, 250 g šampinjona, 1 paradajz, 1 kašičica senfa, 400 ml vrhnja za kuhanje, 100 ml bijelog vina, so, biber.

Piletinu istucite batom za meso, posolite i na nju stavite jednu krišku sira i list suhog mesa.

Sve preklopite i pričvrstite čačkalicama. Umjesto suhog mesa možete staviti i pureću salamu. Punjene filete pržite na laganoj vatri po 5 minuta sa svake strane.

Izvadite piletinu i stavite u posudu, na toplo. Na preostalu masnoću u tavi dodajte nasjeckan paradajz i šampinjone i dinstajte 10-15 minuta. Potom dodajte senf, vrhnje za kuhanje, bijelo vino, biber, malo prokuhajte, pa vratite piletinu. Pustite da se kuha još 10-15 minuta.

error: Content is protected !!