UKUSNI I ZA PRSTE POLIZATI MEDENJACI SA SUHIM GROŽĐEM

POTREBNO JE: 120 gr meda, 100 gr smeđeg šećera, 120 gr putera, 120 gr griza, 2 jaja, 1/2 kafene kašičice sode bikarbone, malo cimeta, pola kafene kašičice mljevenog klinčića, 350-400 gr brašna i 50 gr suhog groždja

Umutiti maslac (mast), jaja i i šećer mikserom, dodati med, sodu bikarbonu, suho groždje cimet i klinčiće i na kraju brašno i griz i zamijesiti glatko tijesto.

U papirne korpice oblikovati male loptice i stavljati u pleh za mafine. Peći na 200 stepeni oko 15 minuta. Gotove medenjake možete uvaljati u prah šećer, zatim čokoladnu glazuru ili pak biojelu glazuru od prah šećera i limuna. Medenjake spakovati u limenu kutiju i ostaviti da odstoje 2-3 dana, što duže stoje to su mekši.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!