Ukusni čaj za čišćenje jetre i gubitak suvišnih kilograma

Jetra je čistač organizma od toksina, a osim toga njen pravilan rad dovodi do sagorijevanja viška masnoće. Napici koje je moguće konzumirati pred spavanje korisni su kako za rad jetre, tako i za skidanje viška kilograma. Naime, biljni napici pomažu čišćenju jetre, a kad osoba spava tada jetra radi punim intenzitetom. Kako bi taj rad pospješili odlično je uvečer prije spavanja popiti čaj od kamilice, koji ima protuupalna i umirujućia svojstva, a koristan je i za dobar, miran i dubok san.

U jednu šoljicu potrebno je staviti kašičicu svijeta kamilice, i sačekati da odstoji desetak minuta. Procijediti i piti, za što bolji učinak, konzumirajte čaj od kamilice na ovaj način dvije sedmice. Limunada je koristan saveznik za početak dana. Popijte je ujutro i razbudite organizam.

Ako je konzumirate uvečer limunada će pomoći jetri da očisti cijelo tijelo od toksina, ali limunada koju konzumirate prije polaska u krevet trebala bi biti topla. Spojite li čaj od limuna sa đumbirom, također ste na dobrom putu do sagorijevanja kalorija. Limun koji obiluje vitaminom C zaštitnik je od prehlada, koristan je za imunitet i nadutost, a đumbir pomaže u gubitku kilograma te poboljšava metaboličke procesa. Čaj od mente još je jedan od korisnih saveznika.

Pozitivno djeluje na probavu, oslobađa otrove iz organizma, a piti ga treba neposredno prije spavanja. Čaj od mente pripremljen u 200 ml vode pustite da odleži oko tri minute i pijte tri sedmice kako biste osjetili njegove blagodati.