Ukusna salata od šampinjona sa bijelim lukom i peršunom

Neodoljiva salata od mariniranih šampinjona – ova kombinacija povrća i začina potpuno će vas oduševiti, a savršeno je predjelo za svečanu trpezu!


Sastojci:

2 kg šampinjona
2 dl vode
2 dl ulja
2 dl sirćeta
2 glavice očišćenog bijelog luka
1 vezica peršuna
1 supena kašika suhog biljnog začina
po ukusu soli

Tikvice u marinadi možete poslužiti kao predjelo ili kao dodatak uz glavno jelo.
Priprema:

Šampinjone bariti 30 minuta, pred kraj dodati sok od pola limuna. Skuhane procijediti i ostaviti da se ohlade. U dublju šerpu sipati vodu, ulje i sirće, dodati isjeckane prethodno obarene šampinjone, sjeckani bijeli luk, sjeckani peršun, začin i so. Sve blago izmješati, potom staviti da provri 5 minuta. Skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi. Hladnu salatu preručiti u vatrostalnu činiju i do služenja držati u frižideru.

error: Content is protected !!