Ukusna krempita gotova za pola sata

Ako ste ljubitelj krempita onda je ovo idealan kolač za vas


Sastojci:
5 bjelanaca
100g šećera
1 vanilin šećer
Sok četvrtine l Limuna
2 X 200g lisnatog tijesta
Sirup:
150g šećera
1 dcl vode
šećer u prahu za posipanje

Priprema:
Ispeći koru. Prvi dio izbosti viljuškom a drugi prije pečenja samo blago zasjeći na kocke.
5 bjelanaca umutiti sa šećerom i vanilinim šećerom, pa dodati sok limuna.
Na srednje jakoj vatri prokuhati malo vode, 1 – 1,5 dcl sa šećerom. Čim prokuha, odmah vruće dodati u snijeg od bjelanaca i mutiti 5 minuta.
Smjesu istresti preko prve kore i izravnati.
Preko smjese staviti drugi dio tijesta i ostaviti da se hladi.
Posuti šećerom u prahu, iseći i poslužiti.

Komentari

komentara