Ukusna i zdrava kombinacija: PILETINA SA TIKVICAMA I PAVLAKOM (RECEPT)

Sjajan prijedlog za ručak, bogat vitaminima i proteinima

ZA OVAJ RECEPT POTREBNO JE: pileće grudi, par, 1 mlada tikvica, 2 jaja, 100 g kisele pavlake, 50 ml mlijeka, ulje, sol, bijeli luk u granuloma, listovi kačkavalja, te kačkavalj za rendanje

Meso isjeći na tanje filete, posoliti i izlupati blago između folije. Tikvicu oguliti i isjeći na tanje kolutove, pa posoliti i ostaviti da odstoji 16 minuta. Meso prepržiti u tavi dok blago ne porumeni.

Manju tepsliju podmazati uljem. Listove kačkavalja isjeći na 4 dijela, kao i meso na manje kriške. Redati po dužini pleha koji smo podmazali uljem – kačkavalj, tikvicu meso, pa ponovo kačkavalj, tikvicu, pa meso i tako sve dok imate materijala.

U činiji razlupati jaja, dodati pavlaku i mlijeko i dobro izjednačiti. Preliti meso i tikvice i peći oko 50 minuta na 210 stepeni C. Pred kraj posuti rendanim kačkavaljem i vratiti u rernu dok ne porumeni.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!