Ukusan, zdrav i jeftin ručak: ZAPEČENA BORANIJA SA PILETINOM

Recept koji ćete obožavati. Spremite ukusan obrok bez po muke!Boranija može da se spremi na mnogo različitih načina – evo sjajnog recepta za uživanje u zdravom obroku.
Sastojci:Oko 400 grama pilećeg mesa, 400 grama boranije (očistiti i isjeći), dvije čehne bijelog luka, kocka pileće supe, so i biber po ukusu, te kašičica mljevene paprike

Najprije isijecite piletinu na komade željene veličine, pa ih stavite u posudu srednje veličine. Sipajte malo ulja, posolite i pobiberite, pa izmiješajte.

U drugoj posudi pomiješajte boraniju sa malo ulja i isjeckanim lukom. U veću šolju sipajte toplu vodu i u njoj rastvorite kocku supe, dodaje i mljevenu papriku, pa dobro izmiješajte.

Zagrijte rernu na 230 stepeni.
Pleh podmažite uljem, zatim poredajte boraniju i meso, pa prelijte supom rastvorenom u vodi i pecite oko 45 minuta. Ostavite kratko da se prohladi i poslužite.