UKUSAN RUČAK ZA 4 OSOBE: PUNJENI ŠARAN

RECEPT: Potrebno je: 1 šaran, 2 mrkve, 2 glavice crnog luka, 5 čehni bijelog luka, 1 limun, peršun, mješavina začina, ulje, so i mljeveni biber

U tavu stavimo sitno isječenu glavicu luka, rendanu mrkvu, dodamo ulje, posolimo pa promiješamo. Očišćenu i opranu ribu zasiječemo sa obje strane i dobro posolimo, pa je dobro i spolja i iznutra premažemo začinima, koje napravimo tako što u sud stavimo mješavinu začina, rendanu koru limuna, rendani bijeli luk, origano i dolijemo ulje.

U nauljenu tepsiju stavimo šarana. U tavu dodamo sitno isjeckani peršun, preostali bijeli luk i mješavinu začina. Promiješamo i tavu sklonimo sa šporeta. Sadržajem iz tave punimo unutrašnjost ribe, a preostali dio stavimo u tavu u koju dodamo ulje i iscijedimo jedan limun. Ovom mješavinom polijemo ribu. Pečemo jedan sat na 220°C.

U zdjelu za serviranje stavimo prethodno obareni krompir, zatim punjenu ribu, a preko stavimo sadržaj tepsije. Ribu ukrasimo kolutovima limuna i grančicama peršuna.

 

Komentari

komentara

error: Content is protected !!